pinterest ja tag manager

tiistaina, huhtikuuta 07, 2020

Opiskelun riemua

Maailma muuttuu alta yllättävillä tavoilla. Tajusin vasta viikonloppuna, että olen aina saanut liikkua vapaasti, mutta nyt oma, turvallinen valtio on rajannut liikkumiseni yhden läänin alueelle. Ulkomaille ei pääse, kun lentokoneet on maassa eikä laivatkaan ota matkustajia, mutta en tosiaan saa kulkea oman asuinläänin ulkopuolelle. Aika kummallista.

Mutta. Mietin asiaa myös siltä kulmalta, että ollaan tavallaan sodan kaltaisessa tilassa. Näkymätön vihollinen on hyökännyt, ei vain Suomeen, vaan koko maapallon valtioihin. Mitä yksi voi ihminen voi tehdä? No minä aloin tutkimaan voiko 3D-tulostimella tulostaa jotain hyödyllistä.
Paljon on erilaisia suojavarusteita ja apuvälineitä tarjolla. Olenkin jo testitulostanut Prusan version ja Verkstan version, jotka olen antanut eteenpäin testattavaksi, voiko niitä hyödyntää meillä sairaanhoidon puolella. 

Samoin olen pohtinut sitä, että oikeiden sotien aikana kerättiin kihla- ja vihkisormuksia, annettiin tilalle rautaisia, jotta saadaan ostettua maanpuolustamiseen tarvittavaa kalustoa. Nyt voin ehkä itse auttaa "tulostamalla turhaa muovijätettä"... 
Mutta. Pistetään piristykseksi eilistä auringonlaskua.


Ei kommentteja: