pinterest ja tag manager

tiistaina, lokakuuta 23, 2018

Linnanmäen valokarnevaali

Lupasin teille viimeksi startrail-kuvaa laittavani. On se sen verran karun näköinen että en kehtaa laittaa julkiseen jakoon. Pienen pätkän tein timelapseakin, mutta 40 kuvalla ei pitkää pätkää tee. Se olikin lähinnä testi että pystyykö Nikonin J5-kameralla yleensä tekemään mitään tällaista. 

Saatte tilalle Linnanmäkeä ja valokarnevaalia pitkällä valotuksella. 
Tässä perjantai-illan saalista. Ensin mentiin Kieputtimen eteen kuvaamaan. Kuuden tienoilla aloitettiin, silloin vielä laitteen kieputusaika näytti tosi lyhyeltä ja vähäiseltä. Mitä pimeämpää tuli, sen useammin tulin miettineeksi että tähänkö tuli juostua monet kerrat putkeen tenavana..


Sitten pari takaa otettua kuvaa. Ensimmäinen ajatus joka näistä tuli, on kangaspuut. Niisivarret ja niidet ja tukipuut... 
Kokeiltiin kuvata myös maailmanpyörää ja sen edessä olevaa laitetta. Hankalasti asettuvat päällekäin. Mutta sain sentään jotain. Omat haasteet asettaa hyvin matala kolmijalka, yhdistettynä pikkukameraan. Mut haittaako se minua? No ei tietenkään! Yhdessä vaiheessa nousin penkille seisomaan jalustan kanssa, opettaja rupesi jo nauramaan :DOpettaja kehotti testaamaan zoomausta valotuksen aikana. Tästä tulee vielä sanomista ...  Ketjukaruselli. Toisessa kuvassa testasin pitkän valotuksen aikana zoomausta. Aika hauska.


 "iloitulitus"-taideteosta piti kuvata, mutta hauskasti sattui tuo yksi laite nousemaan samaan kuvaan.

Ei kommentteja: