Tuesday, March 14, 2006

Matkaraporttia...

Juuh. Olen ehtinyt jo monta päivää olla kotonakin. Viikonloppuna oli tarkoitus naputella jotain blogiin, mutta enpä saanut aikaiseksi sitten kuitenkaan.

Elikkäs, lähdin tosiaan viikko sitten perjantaina kohti Helsinkiä, "juoppobussilla" (kuten minä sitä nimitän) eli TE-matkojen risteilyporukan mukana. Matkahan on edullinen, jos tulee eri ryhmän kanssa takaisin, hinta on 25e/suunta, jos taas tulee samalla bussilla takaisin, on matkan hinta 39e. Aamulla lähdettiin, 10.15 oli aikataulun mukainen lähtö keskustasta. Perillä länsiterminaalissa viiden pintaan, kuuden aikaan lähti laiva satamasta kohti Tallinnaa. Onneksi oli PSP mukana, niin oli matkan ajan jotain tekemistä. Jäin pois Helsingin keskustassa, kävelin Kampin uuteen, hienoon bussiterminaaliin (joka kyllä aiheutti hetken ajan kummastusta...) ja aikataulun etsintään. 5 minuuttia oli aikaa siirtyä oikealle ovelle, kun bussi kohti Tuusulaa lähti. On muuten hirmu hyvin järjestetty systeemi siellä bussiasemalla. Ei voi vahingossa eksyä bussien sekaan!

Lauantaina käytiin kummitätin kanssa uudessa Eurokankaassa ja samalla myös Etolassa. Jälkimmäisessä oli hauskoja muovikauhoja, mm. violetin värisiä... Jätin kuitenkin ostamatta. Ostin sen sijaan muoviletkua, josta tulee kahvat tilkkulaukkuun jossain vaiheessa.

Sunnuntaina käytiin kahdella puutarhalla. Viherlaaksossa oli televisiokanavanäyttely, josta ei liiemmin lupia oltu maksettu..
Siellä oli myös ihania orkideoja
ja päästiin ihan ilmaiseksi japanilaiseen puutarhaan, kun siellä ei vielä mitään varsinaisesti ollut. Paitsi ne kalat... Ne on olleet siellä kauan...
Maanantai... Joo, silloin lähdettiin shoppailemaan sinne piäkuapuntiin, Helsinkiin. Anni oli reilu, tuli minut hakemaan. No, pakkohan se oli, kun taas Helsingin bussikuskit päätti alkaa lakkoilemaan :( Kampissa odottelivat jo Ansku ja Zeska. Blippo Kampissa oli ensimmäinen kohde. Tai no, ensimmäinen kohde oli itseasiassa vessa Kampissa, porukan pienimmille ;)Seuraavaksi lähdettiin hipsimään kohti Tokyokania, Annankadulla. Matkalla kuitenkin oli yksi hidaste, Askarelli. Pistäydyttiin siellä, mukaan tarttui kellä mitäkin ;) Tokyokan löytyi, kiitos Zeskalle, pätevälle matkaoppaalle! Paluumatkalla Tokyokanista Kamppiin löytyi tällaiset hauskuutukset:

Menee melkein täydestä tuo jälkimmäisen elokuvan mainos, lunta oli ihan kiitettävästi. Viimeksi kun talvella kävin, en voi sanoa, että olisi lunta juurikaan ollut...

Hipsittiin Camppiin syömään, se on kuulemma neulekahvila :) Hyvän paikan olette valinneet! Mukaan tarttui myös Pörrö.

Päivä olikin jo melkein pulkassa, käytiin kuitenkin vielä Hobboksilla tutustumiskäynnillä. Pörrö ja Zeska uskaltautivat vielä Menitaan, me lähdettiin jo kotia kohti. Tosi kiva reissu, tuli osteltua jopa jotain (ei lankaa) ja uusiks otetaan kun tulen keväämmällä uudestaan!

Tiistai-iltana kävinkin sitten siellä toisessa ostosparatiisissa eli Ikeassa. Sieltäkin tarttui mukaan kaikkea kivaa, tottakai :) Mm. punainen lasiruukku orkidealle. Joo-o, sille orkidealle jonka aion ostaa.

Ai mut hei, melkein unohdin. Lupasin kummitätille esitellä hänen porsaan. Elikkäs, jos kiinnostaa pajujutut pihalle tai parvekkeelle, kummitäti tekee maksusta. Tämä porsas jää kuitenkin kummitätin luo asumaan.

Kotiin oli kiva tulla, vaikka hirmu pino postia odottikin... Novitalta ei ole vielä tullut palkintolangat, enkä ole ehtinyt vielä laittaa Lankahamstereihin lupaamaani palkintoa. Malta vielä pieni hetki odottaa :)

2 comments:

Anonymous said...

Orkideat eivät varsinaisesti _tarvitse_ lasista/läpinäkyvää ruukkua. Tärkein ruukkukriteeri on riittävä salaojitus.

Meeri said...

(olipas idiotti kommentoija taas liikenteessä. Toivottavasti muut säästyy.)

Anonymous: joo, tiedän ettei tartte olla läpinäkyvä ruukku, mutta tuo on kiva suojaruukku. Haluan nimenomaan suht.läpinäkyvän ja se muovinen jossa ne yleensä ovat, on aika karu... Ja minä en ole viherpeukalo, joten noita ruukkuja ei kauheasti ole kertynyt ;)