pinterest ja tag manager

perjantaina, helmikuuta 10, 2006

Kanaa Kung Po

Pitkään olen vekustellut tämänkin kirjoittamisessa, nyt tuntuu hyvältä ajatukselta :)
Ohje on Kuopion kansalaisopiston opettajan, Anu Korhosen keräämästä reseptivarastosta (oikeasti, ehkä 4 metriä mappeja, täynnä ohjeita...)

3kpl (500g) broilerin rintafilettä, maustamattomana
1-2 punaista chilipalkoa, mietoja (tai maun mukaan :) )
0.5 rkl tuoretta inkivääriä (inkivääriä kantsii ostaa isohko pala ja säilyttää pakastimessa! Sitä on helpompi myös raastaa)
2 valkosipulinkynttä
2 kevätsipulia (tai purjoa, kevätsipuli on kallista ja vaikeasti saatavilla)
100g cashewpähkinöitä
3rkl öljyä

Marinadi:
1rkl munanvalkuaista
ripaus suolaa
2tl soijakastiketta
1tl maissijauhoja

Kastike:
6rkl vettä
2tl maissijauhoja
2tl valkoviinietikkaa
3tl soijakastiketta
2-3 tl makeaa chilikastiketta
1tl aromisuolaa

Koristeluun paahdettuja maapähkinöitä

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää joukkoon pieniksi paloitellut kanakuutiot. Pieni tarkoittaa n. peukalonpään kokoista. Pyöräytä kuutiot marinadissa ja anna tekeytyä puolisen tuntia.

Valmista sillä välin kastike. Sekoita ainekset yhteen.

Halkaise chilit, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Ohut meinaa n. tulitikun kokoista palasta.

Kuori ja raasta inkivääri, silppua valkosipuli ja leikkaa kevätsipulit (tai purjot) ohuiksi vinoiksi viipaleiksi. Ohut tarkoittaa edelleen tulitikun paksuista, vino viipale taas, no, vinoa viipaletta :)

Kuumenna öljy wokkipannussa. Pane kuumalle pannulle chilisuikaleet ja sekoita heti. Lisää muut mausteet sekoittaen.

Lisää marinoidut kanakuutiot ja sekoita noin minuutin ajan.

Lisää cashew-pähkinät ja viipaloitu kevätsipuli/purjo ja jatka sekoittamista vielä minuutti.

Lisää lopuksi kastike, sekoita ja anna hautua pari minuuttia. Koristele ruoka paahdetuilla maapähkinöillä ja tarjoa jasmiiniriisin kera.

Maapähkinät paahdetaan kuivalla pannulla ja jos kuori irtoaa, niin se on plussaa!

Jälkkäriksi sopii kaardemummajäätelö:
Ota vaniljajäätelöä lämpenemään.
Jauha kardemumma pölyksi morttelissa ja sekoita se notkeaan jäätelöön. Lisää 3-4 ruokalusikallista siirappia raitoina jäätelöön. Siirapin ei tarvitse sekoittua kunnolla.

3 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Löysin tämän ohjeen joskus googlettamalla (kung po -ohjeita ei muuten kauheasti tainnut löytyä!) ja oon nyt kahdesti tehnyt. Tämä on hyvää!

Meeri kirjoitti...

Onpa kiva kuulla että ohjeesta on iloa! Itse en ole pitkilleen tehnyt, mut voisi vaikka pyöräyttää jokupäivä :)

Anonyymi kirjoitti...

Heh, osuinpas hauskaan paikkaan kun googletin mitä kana kung po sisältää :D