Monday, August 29, 2005

Kummastusta..

Luin blogisanomia ja sieltäpä tulikin näppärä linkki jonka avulla pystyy tutkailemaan, minnekä omasta blogista on lainailtu juttuja. Havaitsin, että blogistani on jo kahdesti napattu näppärä tekstinpätkä uusiin lauseisiin ja sen lisäksi myös kielipoliisi oli kovasti innostunut naputtamaan kieliopista. Minua ei kiinnosta pätkän vertaa kirjoitusteni oikea kielioppiasu, etenkään numeroitten kanssa (kielipoliisi narisi ilmeisesti "kahdennennellakymmenennelläkolmannella -kirjoitusasusta, tai sitten numeron kolme aukikirjoittamatta jättämisestä). Toivon, että herra hella--eikun kielipoliisi pitää kielenhuollon viikon jossain muualla. Minua ei häiritse kijroitusvihreet omassa, saati muitten blogeissa, niin kauan kuin asia tulee ymmärretyksi. Eri asia on, jos tekstistä pitää maksaa. Ei, nettimaksua ei lasketa, jokainen saa vapaasti päättää missä surfailee (vai surffailee ... ).

Mielenkiintoista minusta on myös se, kuinka hyvin monet tahot ovat nyt ottautuneet tähän neulonta (ja yleisestikin käsityö) blogien suosioon mm. blogilistan kuumalla listalla. Suutari pysyköön lestissään, minä jatkan neulomista.

2 comments:

Cairbre said...

Oikeassa olet, neuleblogit on kovasti muiden blogien hampaissa. Ollaanhan me oma klikki ja luetaan toistensa blogeja ahkerasti ja sen takia neuleblogit on tilastojen kärjessä. Mahtaa ärsyttää niitä joilla on kova kilpailuvietti. Kielipoliisi on aika naurettava, vaatii muilta internetin kirjoittamista isolla alkukirjaimella mutta itse viljelee sanoja kuten "googlettaa". Kovasti odotan koska pääsen itse Kielipoliisin hampaisiin, itse kun en puhu/kirjoita suomea äidinkielenään :D

akka said...

Lähinnä säälin ihmisiä, jotka kompastuvat toisten ihmisten puhe/kirjoitusvajeisiin.

Elä ja anna toistenkin elää.

Onneksi suurin osa osaa keskittyä siihen sanomaan ja sanojasta muodostuvaan kuvaan.

Ja tervetuloa haukkumaan virheitäni, lievästä lukihäiriöstä kärsivänä ja sanoja mielellään väätelevänä kiäntelevänä on varmaankin paljon sanottavaa.