Wednesday, July 20, 2005

Mansikoita

En eilen naputellut tänne mitään, kun ajattelin että tänään otan valokuvia ja laitan kuvien kera. On tylsää lukea blogia jossa ei ole kuvia!!
Pahoittelen, kuvapäivitystä ei ole tänäänkään tiedossa :(
Hääpuku tuli valmiiksi, morsian vaan silittää sen vielä itse, kun kuljetuksessa rypistyy kuitenkin, niin olinpa laiska :) Puku on aivan ihana!! Morsian tuumasi, että tämä on just sellainen kuin kuvittelin tästä tulevankin. Eli onnistunut puku kaikin puolin. Eilen kurvailin ommella opistolla ja kun puvusta piti ommella pääntie ja kädentiet umpeen (vihaan pussiin ompeluita) piti kysyä varmuuden vuoksi opettajalta apua. Opettajat ovat kesälomasijaisia ja ovat koulusta valmistuneet myöhemmin kuin minä, eli pitäisi olla hommat paremmin muistissa. Mietittiin ja tultiin siihen tulokseen, että kyllähän se kääntyy näin... No, koko höskä (melkein se 6 metriä kangasta...) saatiin kuin saatiinkin olkasauman (n. 7cm leveä) kautta käännettyä, kun tuli tenkkapoo.. Homma oli aika solmussa. Aloin kaapeista etsimään apua ja löysinkin liivin pussiinompeluohjeen. Siinä neuvottiin jättämään olkasaumat ompelematta... Purin päällisen olkasaumat ja johan työ kääntyi oikein. Tähän mennessä piilovetoketjukin oli onnistuttu ompelemaan todella hyvin. Kääntöongelman jälkeen sanoin, että yleensä mulle käy niin, että kun työn kääntää oikein päin, on takissa hihat erisuuntiin, eli vuori toiseen suuntaan ja päällinen toiseen suuntaan ja takki on ihan solmussa. Naurettiin koko porukka sille ja kas vain, kun piti helma ommella pussiin (kääntö vetoketjuhalkion kautta...), kysyin taas opelta varmistuksen. Tuli ok ja aloin ompelemaan. Silitin käänteen hienosti ja aloin kääntämään... Homma kääntyi oikein päin ja minä aloin nauramaan ihan hillittömästi :) Mekolle oli käynyt juuri samoin kuin kerroin takeille käyvän, eli päällinen oli toiseen suuntaan ja vuori toiseen suuntaan.. Se niistä opettajien neuvoista :D
Eihän siinä auttanut muu kuin purkaa ja ommella uudestaan. Tylsää puuhaa, kun sitä helmaa on useampi metri. Mutta valmista tuli, vetskarihalkionkin ehdin hyvin ompelemaan ennen sovittajaa, joten hätäkös tässä! Jos ei lähdetä Tampereelle, niin sitten mennään häihin :) Vaatteetkin alkaa olla jo kasassa, pitää miettiä, jos vaikka kävis kirjomassa hameen helmaan jotain kivaa kuviota, olis sitten pellavahame päällä eikä keinokuituinen kuuma hirvitys.. Pitänee tarkistaa vielä että ovat jotenkuten puhtaita :)

Delicakoru valmistui jo toissa iltana, eilen aloin tekemään spiraaliranneketjua 4mm särmikkäistä, 8/o kokoisista siemenhelmistä ja delicoista. Se valmistui eilen, kuvia... no niitä tulee piakkoin, lupaan!

Eilen kasasin myös topin, jonka tein hippystä tämän blogin aloittamisen tienoilla. Päättelin myös formulaliivin langanpäät, pitää vielä kiinnitystä miettiä. Illalla väsyin neulomaan Nallesta, joten kaivoin muuta neulottavaa ja aloitinkin löytämästäni Pop Plussasta Novitan nuorisoliitteessä ollutta kääntötakkia. Siitä tosin tulee luultavasti kääntöliivi, eikä edes minulle. Lankaa kun on 420 grammaa. Vyöt ja kädentiet tulee luultavasti kankaasta, saa nähdä, jos vaikka joskus valmistuisi.

Kännykkäkorut (kuten rannekorutkin) ovat vielä torikujalla, ajattelin ne hakea pois huomenna ja vaikka sitten räpsiä jonkun kuvatuksen.

Mansikoitakin tuli kerättyä. Torilta nimittäin :D Oli vähän hintaeroa, lähikaupassa oli eilen 35 euroa laatikko, torilla viime viikolla 22-20e. Lähikaupassa on suurin osa melko samanhintaista kuin kaupungilla, jotkut asiat jopa halvempia kuin isossa kaupassa. Mansikat eivät ilmiselvästikään kuulu edullisiin pirkka-tuotteisiin :) No, jokatapauksessa, torilla oli 5kg laatikko hintaan 12e, lajikkeena Jonsok, joka on ihan passeli pakastukseen. Eroa Polkaan kysyin, niin "ei ole niin makea ja se on pienempää". No sehän vaan passaa pakkaseen hyvin. Pakasterasioitakin on olevinaan ollut vaikka kuinka paljon, löysin vaan kolme! Onneksi olen säästänyt raejuustorasioita ja jäätelörasioita. Isoon jäätelörasiaan saa helposti kaksi annosta mansikoita, kun laittaa rasian puoliksi leivinpaperin avulla. Talvella on helppo sitten nyhtäistä vaan toinen puolikas sulamaan. Torilla mietin, että josko ottaisi kaksi laatikkoa, nopsaanhan ne siivoaa ja olis syödä asti jne.. No, pakastimeen mahtui nippa nappa tuo 5kg eikä niitä olis kyllä enempää jaksanut siivotakaan.

Nyt ei sitten tarvitsisi juuri muuta tehdä tälle kesälle kuin alkaa tunteja suunnittelemaan talvea varten, niin sitten olisi helpompi "vaan opettaa" :)

Taidanpa lähteä pakkaamaan lankoja, pääsin sattumalta läjästä Palmaa eroon. Sopivia kelejä itse kullekin!

1 comment:

Anonymous said...

Mansikkaa, nam..... ite ostin Heinolasta, kun mökiltä lähdin kotiin, tänne Hesaan. Maksoi 13,90 siellä. Ja oli paljon sellaisia marjoja joista sitten tein hilloa. Puolet sai vain pakasteeseen. Höh.
Tuota tekemiesi töiden määrään kadehdin :).
Itse kudoin mökillä nyt 12 m mattoloimen, kaiken laista mattoa, ja vain palttinaa.
Mitähän sitä seuraavaksi...