Friday, May 05, 2017

reissuvihko, sivu 5

Tänään lähdettiin ajelemaan ruuan perässä, suuntana Kobe ja Hiroshima. Edellisen reissun muisteloita, Kobe-pihviä ja okonomiyakia oli tarkoitus syödä.
Muistinkos jo aiemmin kehua, miten kätevä Rail Pass on? Se pitää muistaa hankkia etukäteen, ja shinkansen-luotijunilla pääsee matkustamaan ilmaiseksi. Lisäksi voi juna-asemalta käydä varaamassa itselleen myös paikkaliput, jos haluaa istua rauhassa koko matkan (ja nämä ei siis maksa mitään).

Kobekin on korkea kaupunki.
Kiviä voi hyödyntää monella tavalla. Tässä maastoutuneena polulla oleva lamppu.

 "vesiputous"

 Kaivonkansi kadullaTällä kertaa testattiin Wakkoqu-niminen ravintola. Tässä ravintolassa on jokaiselle seurueelle oma kokki, joka tekee tilatut liha-annokset asiakkaiden katsoessa. Mielenkiintoinen ohjelmanumero siis myös. Joka napostelun välissä sentään en kehdannut kameraa kaivaa, mutta alkuvalmisteluista ja jälkiruuasta tuli räpättyä kuva.


Tästä matka jatkuikin Hiroshimaan.  Juna-asemalla on vastassa Mazda, tällä kertaa nopean näköinen roadster. Autot tuntuvat mahdottoman halvoilta, harmi että niissä on ratti väärällä puolella autoa...


Ensimmäinen näkymä juna-asemalta, kun katsoo kohti varpaita

 Nokkela tapa tehdä korkea talo, ja saada nostokurki paikalleen. 

 Ground Zero

Linnut ovat osittain ottaneet tämän omakseen. Kaupungin työntekijät (?) huolehtivat raunioista niin, ettei ne pääse metsittymään. Ympärillä elämä jatkaa eteenpäin, tässä paikassa on kuitenkin edelleen omanlaisensa hiljaisuus läsnä. Okonomiyakia mentiin syömään Okonomi-muraan. Sieltäkään ei kuvia ole. Mutta toinen kerta täälläkin jo, ja tietysti eri ravintolassa. Kapoinen talo, kolme kerrosta pelkkää ruuantekijää.  Tätä evästä pystyy tekemään myös muurikalla, ja onkin tehty jo useamman kerran mökillä. 

Japanissa on paljon erilaisia ratkaisuja. Hetken mietin, minne ihmeen hissiin nämä pyöräilijät on menossa, mutta kyseessä oli erillinen fillariparkki. Viereinen ovi olikin sitten tuttuun tapaan autoille. Minne lie maan alle menneet. 


Tällä viikolla on ollut paljon maanjäristyksiä Kyushun saarella ja kaikki shinkansenit sinne on peruttu. 70 000 ihmistä evakuoitu, taloja sortunut ja edelleen odotettavissa paljon järistyksiä. Pääsaaren puolella ei kuitenkaan mitään kummempaa ole huomattu. 

No comments: