Wednesday, August 03, 2016

Reissuvihko, sivu 2

Aamusta lähdettiin suuntaamaan Osakan linnaan. Jo juna-aseman uloskäynnin puistossa oli paljon nähtävää. Monta kojua, joissa on myynnissä erilaisia taimia ja puita ja ties mitä.


Ensimmäinen kukkiva kirsikkapuu, jonka näin.


 Linnutkin on melkein samanlaisia.


Saa olla erilainen.


Linnan muurilta. Tai niin ainakin luulin, tässä vaiheessa.. 

 Muurin päällä oli upea kirsikkapuisto. Paljon puita, mahdottoman paljon kukkia. Vaikka varsinainen kukinta-aika olikin jo mennyt reilu viikko ennen saapumistamme, jo tämä määrä kukkia mykistää. Täällä kävellessä alkaa ymmärtää, miksi Hanami on niin iso juttu. 
Vielä vähän matkaa linnalle... 

Japanissa käytetään paljon varoitusmerkkejä ja huomiomerkkejä. En muista että ihan äsken olisi meillä kantoa merkattu huomionauhalla. Tämäkin oli siis keskellä aidattua nurmialuetta, joka oli kooltaan "pieni kukkapenkki" 


Linna heijastui hienosti yhdestä pilvenpiirtäjästä. Nyt alettiin vasta olla lähellä linnaa. 


 Muutama kuva näköalatasanteelta linnasta.  Taidetta? 
 Tavallaan. Maisema peilautuu pilvenpiirtäjästä. 


Pois piti täältäkin joutua. Matkalla oli mm. teellä päälystettyjä juttuja myynnissä

NHK-kanavalta olin bongannut juuri ennen lähtöä, että Osakassa on kolikkomuseo, jonka pihalla oleva puisto on juuri tämän viikon auki. Joten sännättiin sinne! Nyt seuraa iso pläjäys kirsikkapuukuvia, eli jos et jaksa kaikkia katsoa, siirry suoraan postauksen loppuun, siellä on vielä jotain muutakin. Sateesta huolimatta puistoon oli tullut paljon väkeä ihastelemaan kukkia. 


Tuumattiin että käydään ruokakaupassa ja haetaan jotain evästarpeita ja väsätään "kotona" sapuskaa, niin ei tarvitse miettiä minne menee syömään.  Matkalla oli vielä ulkoilmaliukuportaat :D 

Kaupasta löytyi lihaa ja rehuja. Nam. Ja jälkkäriksi kakkua!No comments: