Wednesday, April 26, 2006

kesää kohti!

Kyllä kesä kohisten taas tulee. Toissapäivänä söin kevään ensimmäisen jäätelön, eli ostin jäätelön kaupasta ja söin sen pihalla. Testasin valion uutta Geisha-tuuttia, ei ollut mitenkään kauhean erikoinen. Tuskin ostan toista. Ei, tämä ei ollut maksettu mainos, valitettavasti.

Aurinko paistaa, kärpäset heräilevät. Eilen tapasin livenä Ihan Itseen todella hyviä neuleohjeita tehneen Maddaleenan. Käytiin syömässä Os-nimisessä ravintolassa, sijaitsee neuletapaamiskahvilan alakerrassa. Hyvin harvoin käyn ulkona syömässä, siis oikeasti jossain ravintolassa, mutta en muista saaneeni ihan äskettäin yhtä hyvää ruokaa. Os'n kokki on kuulemma tullut Helsingistä jostain ravintolasta (en muista mistä, kuulin sen kyllä... liikaa tietoa yhdelle päivälle...). Suosittelen. Ei, en saanut maksua tästäkään...

Jälkiruokakahvit nautittiin Museokorttelin kahvilassa, ulkona. Eli terassikausikin on avattu. Näin myös tämän vuoden ensimmäisen perhosen! Kohta lentää sukat narikkaan, siitä alkaa virallisesti kesä!

Tilkkupeiton teko on ollut vähän aikaa jäissä, ei ole huvittanut ommella. Olen sen sijaan koettanut saada vihdoin sitä päiväperhosta valmiiksi, jotta saisi nekin joskus seinälle kehyksiin.

Tein mielestäni todella hyvän diilin. Annoin tilkkuilevalle ystävälleni alkuvuodesta 4 eriväristä tango fani-kerää. Hän ajatteli ommella niistä jotain, siis kankaalle lankaa ja koneella kurvailla yli. Ei ole ehtinyt ja nyt alkoi kyselemään, mitä ne langat maksaisi, jos hän ne pois ostaisi. Kun alunperin sanoin, että ota ja käytä mitä käytät, katsotaan sitten paljonko maksaa.... No, en oikein osannut noista mitään hintaa sanoa, joten sanoin, että laita hyllystä kangasta. Sain neljä puolen jaardin palasta kangasta ja kaksi uutta terää tilkkuleikkuriin. Sanoin, että tällä maksulla saat vielä toiset langat, kun tarvitset :DAamuyöllä oli tullut tekstarikin, ystävä oli saanut pojan puoli neljän aikaan. Voisikin alkaa näpräämään lisää pikkutossuja, näitä nyt taas menee tällaisena ryhmänä näköjään...

Tässä ehkä tärkeimmät. Neulomisia koetetaan miettiä kovasti, jämiä olis vaikka miten, mutta ei tietenkään yhtä kylliksi aina yhteen työhön. Yhtenä iltana tuli loistava idea, muunnos roguesta, mutta tietenkää butterflyä ei ole yhtäkään kylliksi.. Kirkkaanpunaista oli 4 kerää, muita 1 tai 2 kerää.. Grrr.

1 comment:

Anonymous said...

Minä täällä taas kyselen, koska seuraava neulovaisten tapaaminen Kuopiossa?? Tulisin niin mielelläni mukaan, kun vaan aika sopisi.