Saturday, January 07, 2006

Täällä taas

Kiirettä pitää ja laiskottaa.

No. Ekaks kuva vuoden ensimmäisestä valmistuneesta työstä. Neule valmistui uudenvuodenpäivänä, nyt vasta langat päättelin. Puolet langasta viimevuoden puolelle kulutukseen, puolet tämän vuoden puolelle. Lanka Kid Mohair, ohje Ihan Itsestä, 2 kerää kulutettu, pituus n. 140cm. 100g, 400m, puolet siis tälle vuodelle vain tästä.



Sitten kuva huopaspiposta, joka on menossa pyykkiin. Kuvassa myös Fiskarsin askartelusakset. Äitikin tilasi tällaisen nimittäin...



Sain paidankin valmiiksi, tänään kasasin :) Vihdoin...



Soft Mohair langasta tehty "shaali". Langanmenekki 3 kerää, 150g, 330m.



Torstaina tuli käytyä kaverin luona, turisemassa englanniksi pitkästä aikaa.. Kahden jälkeen tuli mieleen, että saa nähdä, millaset taksijonot on.. Muistissa oli vielä järkyttävän pitkät jonot itsenäisyyspäivän tienoilta... Silloin oli jopa järkkäri jonoa ohjaamassa... No, oli taksijono tosiaan:



Koko torin leveydeltä, kahdessa rivissä. Takseja siis. Ja 3-4 vielä torin toisella reunalla odottamassa, koko ajan tuli lisää autoa jonoon. Eipä jaksanut kävellä torin toiselle laidalle ja ottaa sitä ensimmäistä, tuli kysyttyä kolmanneksi viimeiseltä, otatko kyytiin :)

Teinhän minä raitasukatkin, punaisesta 7-veljeksestä... Ei tullut kauniit. Kantapäästä tuli himpun verran liian pitkä. Varren pitikin olla lyhyt, mutta jotenkin tukevan näköiset sukat. Pitänee harjoitella taas sukan tekemistä :) Tuossa vahvistettu kantapää, jossa oikean puolen kerroksilla nostetaan joka toinen silmukka neulomatta ja vuorotellaan. Eli ensin nostetaan parilliset, sitten parittomat silmukat.



Ja sattuipa tässä aika harvinainen tapaus. Maanantaina istuskelin naputtelemassa koneella ja näin satuin vilkaisemaan ulos. Sininen valonvälähdys täytti taivaan, kuului "pum" ja sen jälkeen pimeni kämppä. Vilkaisu ulos osoitti, että meillä ei mennyt sulake, koska naapuritalokin oli pimeänä. Samaten katu. Itseasiassa koko asutusalue oli pimeänä. Noin puolentunnin päästä pimeni moottoritiekin, samanlaisessa valonväläyksessä ja vielä puolet yhdestä asutusalueesta. Tiistaina luin lehdestä, että kaikkiaan 3 aluetta oli kokonaan pimeänä ja myös Puijon torni oli ilman sähköjä.
Tältäpä näytti. Kuvat pimeitä, otettu kyllä salamalla...





Tiistaina sitten otin valokuvan bussipysäkiltä, hieman oli painuksissa puun oksat. Ei tietoa, mikä katkosen aiheutti, mutta tunnin verran se kesti.




Juu. Ja ilmoittauduin myös lankahamsterikuukautta viettämään, alkaen helmikuun 1.

Neuleet, joista ei ole mainittu langankulutusta, on laskettu viime vuoden puolelle.

No comments: