Sunday, January 01, 2006

akemashite omedetoo gozaimasu

Eli uudenvuoden toivotus japaniksi. Jotain olen oppinut :)

Mutta tärkeimmät asiat heti alkuun. Eilen viimeiset neulomukset, jotka toki jäivät kesken olivat seuraavanlaiset: 7veljes-raidasta aloitettu paita, 1 kerä neulottu eli 150g/300m ja mustasta kid mohairista aloitettu koivunlehtishaali, 1 kerä siihenkin, eli 50g/200m. Näillä lukemilla pääsin kuin pääsinkin täpärästi yli 30 kilometrin! Lankaa siis ehti kulumaan suht. virallisesti pääosin vyötteiden mukaan laskettuna 30064.3m ja 12917g. Eli melkein 13 kiloakin :) Vau. Ei kaikki kyllä ollut ihan omista lankavarastoista kuitenkaan..

Lähimmäksi veikkasi Lape! Lapen veikkaus oli 30100m eli jäin veikkauksesta 35.7m :D Laitapa Lape sähköpostia, langankuluttaja (at) gmail piste com niin laitetaan jotain kivaa lankaa sulle tulemaan. Kertoilen sitten toki muillekin, mitä sait :D

Monilla on blogeissa listaa viime vuoden tehdyistä töistä. Onkohan se yleisesti tapana ollut neuleblogeissa? Minä en kyllä jaksa rueta naplaamaan kaikkia tehtyjä töitä.. Lankametrit puhukoot puolestaan. Yhtään valmista tilkkupeittoa ei tullut, jonka olisin kokonaan tehnyt itse. Helmitöitä tuli tehtyä jonkin verran...

Jos vähän listaisi tavoitteita tälle vuodelle: muutamilla on ollut samat ajatukset, koetetaan vähentää lankavarastoja. Aloitan tämän heti, kun saan tilattua kevään uusia lankoja ensin :D Lankahamsterikuukausikin on toivottavasti alkamassa, heti sen jälkeen... Hei, täytyyhän sitä ensin hamstrata, että voi olla kuukauden ostamatta! Ristipistoja koetan tehdä ahkerasti, että saisin valmiiksi myös tuon Day Fairyn, jotta pääsen työt kehystämään omatekemiin kehyksiin! Sitten on "ihan ite" tehdyt kokonaan :D No, kangasta en ole kutonut, enkä lankoja kehrännyt ja värjännyt..

Osallistuin muuten Silkweaverin kilpailuun tuolla Night Fairyllä. Saa nähdä miten tuomaristo rankkaa kangasvalinnan ;) Olishan se hiivatin hienoa voittaa, sais hirmu pinon noita ihania kankaita.. Päätin nimittäin, että enää en tee muille kankaille ristipistoja kuin Silkweaverin. Ellei joku kerro vielä paremmasta kankaasta..

Mutta, nyt neulomaan nuo keskeneräiset pois ja aloittamaan uutta kulutuslistaa :D

Muistakaa käydä äänestämässä kultaista kudinpuikkoa, vain 37 on jättänyt äänensä. Eli 36 minun lisäksi!

Mitäs vielä... Niin. Mitäs teitte ylimääräisellä sekunnilla, joka saatiin vuoden vaihtuessa? Ylimääräisestä sekunnista muistan suomeksi nähneeni ensimmäisen jutun pinserissä.
Minä ainakin lähetin toivomuksen :)

2 comments:

Kristiina said...

Kyllä metrimäärät riittää ihan hyvin, ja jokainen tekee niinkuin itselle sopii. Mäkään en olisi millään listannut töitä, mutta sitten iski piru ja rupesin hommiin.
Ja nythän vasta tästä tilastoinnista saattaa tulla tapa kun on tavallaan vasta eka vuodenvaihde. Vuosi sitten ei niin montaa blogia vielä ollut.
Mukavaa neulevuotta.

Lape said...

Ohhoh, johan pomppas...hassua lukea tyynenä tekstiä ja tuumata et se olin mä joka oli osunut lähimmäksi... onneksi en muutellut vastausta vaikka mietitytti ;) lähetin postia...

Metrimäärä puhuu puolestaan... ahkera neuloja täällä :)