Tuesday, October 04, 2005

Jee!

Susanna oli saanut langat :)
Zeskalta tuli tänään paketti :)
Vein Zeskalle vastinepaketin postiin :)
Sain tilkkupeiton "läjättyä" :)
(hmm.. englanniksi termi on niin paljon näppärämpi. Kun tilkkutyön kerrostetaan, käytetään termiä "sandwiching", eli kerrosvoileivän teosta.)


Tuossa kuva langoista jotka otin hoitoon.... Mukana oli myös silmukkamerkkejä ja Kool Aidia. Sitä voi ilmeisesti myös juoda, mutta jos sillä voi värjätä lankaa, miksi juoda se? Ei se voi olla hyväksi hampaille... :D

Ullakin ilmestyi, monessa blogissa on jo asiasta mainittu. Ei siitä sen kummemmin. Paitsi että tuo mallitilkku aiemmassa viestissä on Kristelin Punahilkka-poncho. Nyt se on huppuvaiheessa. On vaan tylsää neuloa, kun ei tapahdu kuin palmikon kierrot oikeanpuolen kerroksilla :( Se jäi hetkeksi tauolle.. Nimittäin. Olen muutaman päivän ajan miettinyt, että minkä värisestä langasta teen seuraavan MysteryShawlin. Minulla on punaista, vaaleansinistä, valkeaa ja mustaa Kid Mohairia. En halunnut tehdä toista punaista, vaaleansinisellä en tee mitään, valkeakin on vähän ankeaa ja musta... No, ei jotenkin iske. Yhden jälkeen illalla alkoi takaraivossa raksuttaa. Ilmeisesti ircissä heitetty juttu, että saa tuo Zeskalta saatu punainen Nalle Color jonkin aikaa jutustella kuuden täyden kerän kanssa, tepsi. Minulle juolahti mieleen, että koska Nallea on kylliksi yhteen hameeseen (joka on kesken, Nalle on hidasta ja tylsää neuloa...) voin tehdä tällä välillä myös shaalin. Hah.

Muutama sananen Punahilkka ponchosta. Jokusen vuoden neulottuani tähän mennessä, on jonkinlainen käsitys kavennuksista iskostunut selkäytimeen. Kuitenkaan ei yleensä tule kuunneltua sitä pientä ääntä, joka vinkkaa miten asiat kannattaa tehdä. Joku järjen hiven nimittäin hihkui ponchoa aloittaessani, että kavennukset kannattaa tehdä joka neljäs kerros, kun lankana on 7-veljes. Tein kuitenkin orjallisesti ohjeen mukaan vaikka epäilinkin, että kapenee liian äkkiä. Niinhän tuo kapeni ja purkuhommiksi meni... (tosiasiassa neuloin suoraan tuosta, vaikka sinivihreä vaihtaakin suuntaa yhdessä vaiheessa raidoituksessa, ei haittaa minua) Uutta aloittaessani, silmukoita luodessa, pohdin, että jos kavennukset on joka neljäs kerros vaikkapa 35 sentin ajan, jäljelläolevat silmukat voisi kaventaa joka toinen kerros ja kavennukset riittäisivät hyvin loppuun asti. Ajatus oli hyvä. Toteutus... no, en jaksanut neuloa kuin 30 senttiä, alkoi kyllästyttämään :) Jatkoin kavennuksia joka toinen kerros ja niinhän siinä kävi, että kavennukset loppuivat liian aikaisin ja tein viitisen senttiä lyhyemmän ponchon :)
(henkinen muistiinpano: usko itseesi)

Japaninopinnot ovat hyvällä mallilla, kun vaan aikaa olisi hieman enemmän raottaa kirjaa. Tuntuu että homma menee kuten aikanaan koulussa, edellisenä iltana avataan kirjat ja katsotaan oliko jotain läksyä... Nopeammin menisi muistiin, jos ehtisi useammin tutkailla asiaa. Ensi kerralla harjoitellaan ilmeisesti kirjoittamista. Katselin tuota kirjaa ja totesin, että aika nopeasti se etenee siihen pisteeseen, kun enää meidän kirjaimia ei käytetä vaan kaikki asiat on kirjoitettu hiranganoilla. Iik.

2 comments:

Anonymous said...

voisitko laittaa kuvaa siitä amimono huivista nallesta tehtynä?

Meeri said...

http://www.ullaneule.net/0305/ohjeet_amimono.html
Ullan ohjeesta löytyy kuva Nalle Colorilla tehtyyn versioon.