Saturday, September 10, 2005

Lankalauantai?

Ei nyt sentään. Ihan pikainen juttu blogauksesta. Savon Sanomien asumisliitteessä oli kirjoitus blogauksesta. Tuolla aiemminkin mainitsin, että ihan kiva, jos lainaatte jotain tekstiä, niin vinkatkaa minne laitatte :) No, luulen että blogausjuttuun ei ole kysytty mitään mielipiteitä blogien kirjoittajilta saati sitten kuvien käyttöön. Pitäkää ihmiset huoli omista oikeuksistanne! Vaikka tekstilainausten tekijänoikeuksien kanssa on niin ja näin, kuvia ei saa uudelleenjulkaista ilman kuvan tekijänoikeuksien omistajan lupaa. (/end of saarna)
Ai niin se juttu, no se löytyy täältä Mutta vaatii kirjautumisen. Muutaman blogin tunnistinkin heti kuvista, mm. Katja, Myrtti, saranella ja kotikutoiset jossa muuten myös Roguen uskalias pidennys, jos näin voitaisiin sanoa.

Yksi kommentti on englanniksi, joten tässä sitä "kolmatta kotimaista" hieman.
The winterjacket is made of old bedsheets :) I have dyed the fabrics for it and it's sewed. Technique is called "chenille".

Is there demand for English section too to this blog? I haven't thought about it yet, but it's possible to write (shorter) texts in English now on.

6 comments:

Cairbre said...

jos ei ole tunnuksia savon sanomiin (kuten ei ole mullakaan) niin ne saa kätevästi bugmenotista:
http://bugmenot.com/
tunnukset oli btw gotham ja gotham ;-) ja pääsee lukee juttua. Ihan asiallinen juttu mutta jos ei lupaa ole kysytty kuvien ja tekstin lainaamiseen niin ovat kyllä röyhkeitä.

KirsiÄr said...

Lehdillähän on käytössä ns. sitaattioikeus, jonka perusteella lehdet voivat siteerata jutuissa tapauskohtaisesti eri mittaisia pätkiä julkaistusta tekstistä, lähde on mainittava ja jutun pitää ylittää teoskynnys. Kuvien käyttäminen onkin kimurantimpaa...

katjanid said...

Kiitos huomautuksesta. Laitoin palautetta, saa nähdä millainen yhteydenotto tulee. Oliko painetussa lehdessä sama kuvitus kuin netissä?

Meeri said...

Kyllä, mielestäni kuvakollasi oli sama lehdessä ja nettiversiossa.

AnneV said...

Piuu!!! Kyllä taas paineet päässä kohosi sen verran, että korkki irtosi oikein komeasti. Mikä näitä nykyajan "toimittajia" oikein vaivaa? Onko se nyt ihan mahdotonta keksiä omia juttuja? Kohta ei varmaan ketään kiinnosta pikku gradulainauksetkaan. -Ja juu, varmaan joku huomauttaa, että mitäs laitatte sinne nettiin omia juttujanne. Mun täytyy kyllä sanoa, että osittain tästä syystä en esittele läheskään kaikkia valmistuneita töitä, en varsinkaan itse suunnittelemiani.

Katja said...

Luin tuon jutun myös viikonloppuna ja koska oli asiallinen ei häirinnyt minua niin kovasti. No, minun blogista olikin vain lainattu tekstiä (lähdetiedot kylläkin puutteelliset). Kuvat ovat minusta aivan eri asia. Mitenköhän muuten on kun kuvan alla oli kuvittajan nimi - taitaa kyllä maine mennä nyt aika väärään osoitteeseen...