Thursday, August 18, 2005

Valmiita neulomuksia

Äiti teki pikatilauksen, että pitää saada tyttövauvalle jotain viemistä. Ja äkkiä :) No, mietin siinä, että eiköhän tässä jotain keksi, lankaa on vielä sen verran varastossa, että eiköhän yksi tirpanvaate niistä tule ;) Vaatehuonetta raivatessani muistin, että olihan mulla se yksi melkein valmis keltainen wool-haalari. Yläreunan huolittelu vaan ja henkselit kiinni (nekin oli jo valmiiksi neulottu...) ja langanpäitten päättely. Tulipa äkkiä valmista!

Toinen juttu, joka valmistui (pitää langanpäät päätellä päistä...) on toivonmukaan Ullaan tuleva huiviohje. Kid Mohairia meni kolme kerää, elikkäs 150g ja 600 metriä. Käynpäs lisäämässä ne tuonne sivupalkkiin.

Hoksasin muuten, ettei kantsi laittaa keriä sitä mukaa ylös, kun on neulonut, vaan vasta valmiista työstä. Ei nimittäin välttämättä muista, mitä on laittanut ja mitä ei.

Tilkkutöitäkin vähän kokeilin, sain muutaman tilkun valmiiksikin, pitää vaan silittää ne. Niistä on tulossa "sohvapeitto" eli ei kauhean iso, mutta sitäkin lämpimämpi :D

5 comments:

Anonymous said...

Kuvia odottelee yksi kuopiolainen!

Tuazophia said...

Milloinkohan muuten uutta Ullaa odotellaan ilmestyväksi? On alkanut vähän kuulua sen suuntaisia vihjailuja, että kiinnostaa kovasti. :)

Meeri said...

vko 37 (syys- ja talvinumero)näyttäs olevan Ullan sivulla... Muistelen että nyt alkaa olla viimeiset hetket laittaa ohjeita menemään.. Ehtiihän tässä vielä. Mikään ei valmistu ilman sitä deadlineä :D

Villapallo said...

Langanmenekit on helppo laskea valmiista työstä niin että punnitsee vain neuleen kun se on valmis! Niin minä ainakin teen, niin ei tarvitse neuloessa pitää kirjaa siitä miten monta kerää on neulonut jo:-)

Meeri said...

villapallo: sitäpä juurikin tarkoitin, että jos laittelen aina sitä mukaa, kun saan kerän neulottua, ylös tuonne, niin unohdan, että mitä on tullut laitettua ja mitä ei. Siksi koetan muistaa laittaa vasta koko työstä!