Sunday, August 07, 2005

sunnuntaita

Sain valmiiksi Nalle colorista (siitä vanhemmasta, joskus aikaa sitten olleesta...) huivin. Lankaa meni 260 grammaa, yksi täysi kerä ja yksi vajaa. Seuraavaksi projektissa onkin Kid Mohairista samalla mallilla toinen huivi. Kuvaa sykerröksestä laitan huomenna, päivänvalossa kuvattuna. Älkää odottako mitenkään selvää kuvaa, paremmat laitan myöhemmin, kunhan työt pingotan ja tarjoan Ullaan.

Olen miettinyt jo pitemmän aikaa, että tarvitsisin varmaan jonkun kyllin haasteellisen kukkasen, jotta saisin sen hengissä pysymään. Pari talvea sitten sain onnistuneesti kaksi kaktusta hengiltä, toinen mätäni ja toinen kuoli kuivuuteen. Vitsikästä siinä on se, että molemmat olivat samalla ikkunalaudalla ja kastelin niitä saman verran... Olenkin pohtinut orkideaa. Nyt hidasteeksi muodostuu hinta. Keväällä oli vielä yksi kauppa, josta sai kukkivan orkidean 24 eurolla, mutta muissa kaupoissa hinta on jo 34-38 euroa.. Vähän liian kallis testiyksilö.

Irkissä kun suunsa aukaisee sopivaan aikaan, voi saada apua melkeinpä mihin vaan. Yksi ystävällinen ja avulias ihminen lupasi laittaa chilin siemeniä minullepäin. Tämmöinen chili siitä pitäisi tulla. Aika hyvänväriset kukat ja aika kivat hedelmät. Tosin meillä olisi tosi tulisia Thaimaasta tuotuja kuivattuja chilejä... Uskaltaiskohan niitä mennä näpläämään ja tonkimaan muutaman siemenen.. On nimittäin tulista tavaraa, ei tahdo irrota sormistakaan millään.

Vanhoja Novitoja tuli kahlattua läpi, kun tiesin että niistä löytää nopeimmin juhlapuvun kaavat. Helmakangas minulla jo on, mutta yläosa on ollut vähän hakusessa. Nyt sitten bongasin sopivat kaavat ja huomenna vois etsiä yläosakankaan ja vuorikankaat. Perjantaina pitäisi vaatteen olla valmis.. Ehtiihän tässä :)

Mitäs vielä. Perjantaina käytiin tutustumassa "uuteen" baariin, Ottopoikaan. Erehdyksessä keskiviikkona käväistiin yhdellä kaljalla ja ajateltiin kokeilla oikeana iltana, millainen meininki paikassa on. Melko tiukkaa tavaraa tarjolla, jukeboksi soitteli heviä koko illan. Kevyimpään tarjontaan kuului Poets of the Fallin ja Rolling Stonesien levyt :) Muuten oli melkoista tukkaheviä, niin suomalaista kuin ulkomaistakin. Hauskinta oli, että jukeboksi soitteli kyllä randomilla biisejä, mutta niitä pystyi (kuten ennenvanhaan juna-aseman baari-kahviossa) asiakkaat tilailemaan maksua vastaan.

1 comment:

Sari said...

Meillä on mies hurahtanut orkidean kasvatukseen. Meillä on kaksi orkideaa, jotka kumpikaan eivät kyllä ole vielä kukkineet uudestaan. Mutta muuten ovat hyvässä kasvussa. Nyt niille pitäisi virittää joku systeemi (oksankarahka ja rahkasammalta - ei mitenkään välttämätöntä, mutta ihan hauska kokeilu).