Monday, August 22, 2005

Jepulis jee. Elikkäs nyt on setti valmis, kasaus vaan puuttuu... Eli takki, housut, töppöset ja myssy. Räpeltäjä kyseli kommenteissa monta kysymystä, vastataanpas ensin niihin: valitettavasti vaaka ilmoitti "Lo" kun koitin töitä punnita. Ilmeisesti ei liity J-Lo'hon mitenkään vaan patteri on lopussa. Muistelisin että ehkä 4 tai 5 kerää kaikenkaikkiaan. Ohje on vanhasta Novitasta, 1/2000. Tuossa lehdessä on minusta tosi hyviä vauvanvaateohjeita, olen monta kertaa sitä hyödyntänyt jo. Ohjetta muuttelin sen verran, että laskin kaikki silmukat uusiksi, koska tiheys ei täsmännyt lainkaan. Pituutta myös lisäsin lahkeisiin ja hihoihin. Periaatteessa tuo on suunnilleen 50- ja 60 senttisen välimaastossa, pituutta laitoin vähän 60 senttistä reilummin. Toiveissa oli 50-senttisen vaatekerta. Niin ja lankana oli Wool. Ja kyllä, sitä merinovillaista. Olen säästänyt ja säästänyt, johonkin "tärkeään" juttuun. Mikä oikeasti on tärkeä?

Sitten muuta. Eilen illalla päätin mitä teen noista tangoista. Koskapa niitä on melkein kaksi kiloa ja kaikenvärisiä, tuumasin että teenpä takin. Juu, takin. Ja kaksinkertaisella tangolla. Väreinä on tummaa violettia, mustaa, sinikirjavaa, punakirjavaa, ruskeakirjavaa, vihreäkirjavaa, valkeaa, vaaleanpunaista, vaaleanviolettia, kirkkaanpunaista... Teen niin, että koko ajan on yksi vaalea ja yksi tumma lanka. Otan vaan laatikosta jonkun langan loppuvan jatkoksi. Jos ei tuosta muuta tule, niin takki halloween-mekon kanssa pidettäväksi... Aloin tekemään 2001 mekkoa violetista Tangosta ja vaaleammanvioletista Kotiväestä. Toissa syksynä sain sen kasattua ja totesin, että on niin hirveän näköinen, että ehdottomasti kärsii pitää vaan halloweenina.. Ja viimevuonna pistin sen sitten päälleni..

Kävin tänään pingottamassa neulehuivin. Töissä oli pingotuslankoja, sellaisia metallisia, joitten avulla olikin näppärä työ pingoittaa. Ei tarvitse lähellekään niin paljon neuloja kuin ilman olisi tarvinnut.

Edit:
Sehän minun piti muistaa lisätä, että nyt kun on moni saanut noita ikäviä spämmiviestejä kommenttiraidoiksi, niin muutin minäkin kommentoinnin kuvatunnistusleikiksi. Eli kommentoikaahan edelleenkin, asiallisesti :) Ja laittakaa toki muutkin päälle tuo kuvatekstitunnistus asetuksista, se vähän hidastaa spämmääjiä.

3 comments:

Jenni said...

Mä olen muistaakseni tehnyt haalarin tosta setistä. Bambino on kyllä ihana vauvalanka, mutta niin ohut, niin ohut.

Sekin (siis Bambino) on vähän muuttunut aikojen kuluessa, ihan kuin esim. 7 veljestä. Siksi esim. vanha ohje + uusi Bambino eivät välttämättä pelaa yhteen. Mulla oli vanhaa Bambinoa, joten tiheys oli ok.

Tuazophia said...

Mua kiinnostaisi nähdä se Halloweenmekko... :)

MysteryKnitter said...

Waude! Täytyy sanoa että upeaa on! Ja sitten one stupid question: mistä kohtaa asetuksista tuo laitetaan niin että se ilmaantuu tuohon? (Ai miten niin en muka ole saanut spammina kommentteja...)