Friday, July 08, 2005

Juuh. On se kyllä ihan ehdoton juttu tuo astianpesukone. Meikäläinen irtisanoi yksipuolisesti tiskaussopimuksen toukokuussa. Meni totaalisesti hermot. Sattui niin loistavasti, että ystävälle oli tarjottu juuri edellisenä päivänä pöytätiskaria tosi edullisesti. Sanoin, että heti meille sellainen! Nyt on ollut Morris tiskaamassa kuukaudenpäivät ja voin vain kehua. Tänään saatiin Morris kaappiin, piti vähän sahailla... Ostettiin muovia alle, ettei mahdolliset vesiongelmat ole heti alakertalaisella astiakaapissa. Meinasi pukata oikeasti kuuma, vaikka vaan pikkasen siirteli kevyitä tavaroita keittiön lattialla ja pikkasen imuroi sahauspölyä! En kyllä imuroi ennenkuin on ihan pakko tai sisälämpötila tippuu n. +25 asteeseen.

Edellisen viestin kommenteissa oli puhetta tästä Novitan hommasta. Voisinpa muutaman sanasen siitä sanoa. Joskus kauan, kauan aikaa sitten (1997) kävin Iisalmen (silloinen asuinpaikka) Anttilassa (ei ole enää olemassakaan, kiitos Keskon...) mistä mallipaidat tulevat heille, josko työtön saisi vähän lisätienestiä sillä tavalla... Sieltä vastattiin, että Novitaltahan ne tulee. Soittelin Novitalle (eli lehteen) ja sieltä sanoivat, että Helsingin villakehräämöltä ne tulee. Sain sitten toisen numeron, jonne soittaa. Kyselivät muutaman taustakysymyksen ja lähettivät koeneulottavaa... Muistan sen kyllä kuin eilisen päivän. Neuloin heinäkuussa pitkähihaista nilkkapituista mekkoa syksyn muotinäytökseen 180 senttiselle mallille Nallesta! Ja oli aivan varmasti koko ajan 25 astetta lämmintä.. Valmista tuli ja viikko sen jälkeen iskikin hinkuyskä :( Tuon "koeneulottavan" työn jälkeen on tullut säännöllisen epäsäännöllisesti neulottavaa, joskus mukavia, joskus tylsiä juttuja. Pisimpään olen ehkä tehnyt 2 viikkoa (jos ei kasausta lasketa, siihenhän menee vähintään viikko...) ja nopeimmillaan lankalaatikko kainaloon lauantaina puoliltapäivin, valmis työ postiin maanantaina aamupäivällä! Pääsääntöisesti olen saanut tehdä kuvattavia neuleita. Kerran olen joutunut (vai saanut?) tekemään minipaitoja ja kerran mallitilkkuja... Minipaitoja tein alpakasta, taisi olla 12 tai 15 (palmikkoneuletta vielä), mallitilkkuja olikin sitten 120 kipaletta...

6 comments:

martsuli said...

Kaunis kiitos kun viitsit kertoa mallineulojan vaiheistasi!

KristiinaS. said...

Oli mukava lukea mallineuleiden matkasta maailmalle, kun N-klubissakin oli siitä just puhetta. Minineuleita voisin vääntää mutta ei ikinä valmistuisi Nalle-hame.

Meeri said...

:) Ajattelin ihan nyt tulla "ulos kaapista" ja paljastaa hurrrjan salaisuuden ;)
Jonkin verran voin itse vaikuttaa, mitä saan tehtäväksi (esim. pipoja, lapasia ja sukkia en halua tehdä muutakuin äärimmäisessä hädässä), joitakin töitä tulee aina verukkeella "tällä on hätä, et viittis tehdä tätä ensin ja sitten vasta sitä, joka laitettiin jo?" :)

Anna Amnell said...

Astianpesukoneen hanan voi sulkea yöksi ja silloin kun lähtee ulos. Ei ole enää stressiä vesivahingoista. Vakuutusyhtiöltä ei tietääksei saa korvauksia, jos hanaa ei ole suljettu.

Jos minulla voisi olla vain yksi kodinkone, valitsisin astianpesukoneen. Kerran alussa pilasin vanhat Kesäkukka-lautaset, kun laitoin ne koneeseen.

Nyt ostan vain koneen kestäviä astioita. Desimittakin on nyt posliinia, ettei hyppele koneessa ja täyty pesuaineella niin kuin entinen kevyempi mitta.

Terveisin toinen astianpesukoneen ja käsitöiden ystävä - ja ex-iisalmelainen.

Meeri said...

Juu, siis hana tottakai suljetaan ja töpseli kiskaistaan pois kun kone on valmis. Mutta siltä varalta on tuo muovi, että kun kone on pelkällä betonilla, jos koneesta alkaa vuotamaan vettä, ei se heti imeydy betoniin, vaan keittiön mattoon :D

Lucinda Lynx said...

Wau....Upea salaisuus sinulla, Johanna. Minun täytyy tunnustaa, että minulta menisi varmaan puoli vuotta per 1 neule, kun ensin pitäisi kirjoittaa ohje puhtaaksi ja sitten vasta alkaa neulomaan. Ja sitten ne saumat...ne saumat! Minä en kerta kaikkiaan hallitse saumojen ompelua, en sitten en ollenkaan! Kanavatyöt saan kyllä kirjotuksi, mutta neuleiden saumoja en osaa ommella en sitten millään.