Sunday, September 03, 2017

ompelua ja bujoilua

Juupa. Minäkin sitten vihkon ostin, ja kourallisen kyniä.  Katsotaan miten pitkään jaksan rustailla bujovihkoa... ja mitä sinne tulee.

Niille jotka ovat syvemmällä bujossa kuin minä, kerrottakoon että vihko on Rhodia ja kynät on Stabilon Point 88 fine 0.4 (suomalaisen kirjakaupan kantistarjouksesta hain uuden setin, vanha, kauan sitten ostettu on kirjoitettu loppuun), pari Zig Mangaka 01:stä ja pari Schneiderin Link It kynää. Korostustusseina pari Pilotin Frixion light -tussia. 


Mutta, koska tosiaan bujo tulee kulkemaan laukussa mukana, niin sillehän on saatava suojus! Kankaina Japanista ostettu kissakangas päällä ja Eurokankaan palalaarin paitakangasjämä. Jämä määritteli taittuvan reunan muodon. Katsoin fiksusti, että "juu, kissoja on joka suuntaan, leikkaan tästä näin". Ja ommeltua tajusin että eipäs olekaan. Eipä tuo haittaa, koska muuten olisin joutunut tekemään läpän erillisenä ja näin säästin yhden sauman ompelun.


Keväämmällä ostin uuden tabletin, vanha tablet kun alkoi olla jo niin hidaskäyttöinen. Siihen hankin vuosi sitten uuden akunkin, sai hyvin lisää elinaikaa. 2012-2013 se on ostettu, muistaakseni. Uusi on saman kokoinen ruudultaan, mutta ovat muutamassa vuodessa onnistuneet pienentämään sisuksia niin, että uusi on pari senttiä kapeampi.. Enkä ole jaksanut alkaa tekemään uutta suojapussia, mutta nyt sitten sekin hoitui samalla.

 Edellisen pussukassa oli tarranauhat, jotka oli viheliäiset ommella (siksi tuli vähän sivuun tuo toinen). Hyvin on tämä palvellut, vain vähän kangas haalistunut ja muutamasta kulmasta kulunut. Sekä vuori että päällinen tilkkutyökangasta, välissä pehmukkeena bambu-puuvillavanulevyä (jostain tilkkupeitosta tähteitä).

Uudelle nyt siis ihan oma pussi, tässä sama kuin bujolla eli vuorikangas määritteli taittoreunan muodon. Ja koska tarrat oli viimeksi viheliäiset ommella, jätin ne nyt pois. Saa nähdä miten käytössä käy. Päällinen tilkkupuuvillaa, vuori samaa palalaari-paitakangasta ja välissä taas bambu-puuvillavanua.


tässä vielä kaikki kolme rivissä. No comments: