Sunday, January 08, 2017

askartelumassailua

pitkästä aikaa jaksoin kaivaa kaapista askartelumassalaatikon ja tehdä muutakin kuin keltti-koruja.

Pari vuotta olen yrittänyt suunnitella neuleita niin, että "käytän kaiken langan". No, nyt oli yksi lanka, josta ensin oli tulossa takki, mutta ei lanka riittänyt hihoihin, niin siitä tulikin liivi. Se on tietysti päättelemättä, niin ei kuvaa ole tarjolla.

Jämästä päätin tehdä omasta kirjasta säärystimet. Ne jotka olivat mukana kirjan tekemisessä, muistavat ohjeen myös nimellä "Kristelin helpponeuleet". No, kävikin niin, että ei se lanka riittänyt kahteen säärystimeen... Joten, otin toisen langanlopun korista, ja tein jatkopalat kumpaankin. Ja tämä sitten tarkoitti että piti tehdä kaksi settiä nappeja... 

Jatkopalalanka on tosiaan sinapinkeltaisempaa kuin napit, joista nyt kuitenkin tuli vihreämmät, mutta päätin jo tekovaiheessa että nyt tulee mitä tulee, en jaksa säätää ja miettiä, tai muuten ei tule nappeja ollenkaan.


Samalla innostuin kokeilemaan lohikäärmeen tekoa. Joskus kauan sitten ostin pienen vihkosen, jossa opastetaan tekemään riipuslohikäärmeitä. Ensimmäisestä versiosta tuli ihan passeli, etenkin kun ottaa huomioon että tein ensin nappijämästä vartalon, muotoilin sen ohjeen mukaan ja sitten siellä luki "ota siipiin varaamasi massa" ... .. öö.. joo. Toinen jämämöykky, tehdään siitä siivet. "Ota korviin varaamasi pienet palat" ... niin .... 
Talvikin tuli uudestaan, ja sen jälkeen pakkaset. Taisi olla -22 parhaimmillaan. Tässä taisi olla normaali n. -10 astetta. 


No comments: