Monday, June 13, 2016

lähi(ö) ruokaa

Parisen vuotta sitten aloin etsimään paikkoja josta saisi suoraan tuottajalta raaka-aineita. Mökkimatkan varrelta löytyi silloin Muurlan suoramyynti, Muurlan lasitehtaan vieressä. Nyt kun etsin siihen linkkiä jotta voisin laittaa tänne, löysin jutun viime syksyltä, että se on lopetettu.

Viime talvena kun etsiskelin mistä saisi luomukinkun, löysin Kiven Säästöpossun.  Puolikas possu meni samantien jakoon ystävän kanssa. On tuolta sen jälkeenkin tullut haettua lisää pakastimen täytettä. Samoihin aikoihin rupesin etsimään taas REKO rinkejä, eikö missään lähellä ole sellaista johon pääsisi mukaan. Löytyihän semmoinen, joka aloittikin joulun alla toimimaan.

Joka kerta on joku uusi ja joku edellisellä kerralla ollut jäänyt pois. Kauppiaat ilmoittelevat oman REKOn facebook-ryhmässä, mitä on tuomassa seuraavalle kerralle ja sieltä voi sitten itselleen sopivat tuotteet tilata. Itselle tämmöinen rajatumpi valikoima sopii oikein hyvin, pystyy vielä valitsemaan haluamansa tuotteet helposti. Kun tuotteet tilataan etukäteen, ei tarvitse huolehtia paikan päällä enää heräteostostenkaan tekemisestä, ja näin säästää rahaa. Mukava kun saa nähdä tuottajan kasvokkain, hyvällä mielellä maksaa tuotteet suoraan hänelle ja tietää että saa tuoretta ja hyvää ruokaa.

Alla kuva viimeisimmästä Kiven Säästöpossun satsista, jonka hain REKO noutopisteestä. Kyllä näistä kelpaa hetken taas ruokaa tehdä.


Olenkin ollut erittäin tyytyväinen ja suosittelen muillekin etsimään omalla alueella toimivan piirin ja tutustumaan toimintaan. Oma ryhmä on toiminut oikein hyvin, mutta joissain ryhmissä nyt on lähtenyt erilaisiakin ajatuksia liikkeelle. Sen tuloksena on syntynyt mm. tämä postaus.

No comments: