Friday, October 26, 2007

Päivää kirvesvartta

(I'm sorry, this one is going to be only in Finnish, but includes some pictures)

Sen siitä saa kun on yhden päivän poissa.. Ehtii paljon tapahtumaan näköjään. Useampi on jo ehtinyt kirjoitella asiasta, joten yhteenvedot kannattaa lukea vaikkapa Lankavarastosta. Se, että kommentit ovat kiskaistu pois asiayhteydestä, ei tunnu kovin viisaalta idealta, eikä myöskään se, että Ziinan ylläpitämään blogia ja etenkin neulojien ilmoittamia tietoja vedetään ihan jonnekin muualle.

Mutta muihin aiheisiin. Eilen tuli kurvailtua useammassakin paikassa kyläilemässä. Käväistiin myös Matin ja Liisan Asemalla kakkukahvilla. Täälläpäin monesti sanotaan että "mummot ravaa kakkukahvien perässä", tälläkertaa tuli kyllä ihan asioikseen lähdettyä onnittelemaan.
Pihalla olikin ihan kiitettävästi autoja ja kuulemma kakkuakin oli varattu lähemmäs 100 kiloa :) Suosittelen kyllä lämpimästi pysähtymään, jos matkan varrelle osuu. Viitostiellä, Lapinlahden eteläpuolella. Isot parkkitilat ja kolmensorttista ruokaa, hampurilaisia, pitsaa tai ihan oikeaa "koti"ruokaa seisovasta pöydästä.

Kotimatkalla odottikin sitten todellinen yllätys. Kallansillat olivat ylhäällä. Tässä kesällä, kun ne jumivat useammaksi tunniksi ylös, lopputuloksena oli se, että siltoja ylläpitävä taho (en nyt muista kuka, niin en sano mitään ettei mene ihan pieleen) ilmoitti, että siltoja ei enää avata ennenkuin ne on korjattu. Ja kaikki toiselle puolelle haluavat aiotaan nostaa nosturilla ylös, kuljettaa rampin kautta toiselle puolelle ja lasketaan takaisin vesille.

Tärinätöntä kuvaa oli vaikea ottaa kun auto sen verran kuitenkin on liikkeessä käynnissä ollessaan.. Mutta punaisia rukseja oli ihan urakalla.On tässä tullut shoppailtuakin, nämä tuli Hong Kongista ystävän kanssa kimppatilauksena. Aivan ihania. Kaikki siis hopeaa tai kullattua hopeaa.
Kirjojakin olen ostellut. Uskaltauduin tilaamaan Book Depositorystä kirjoja. Voin vain suositella! Tilasin ja maksoin lauantaina (electronilla suoraan, "visa"maksuna muka..) ja ensimmäiset kaksi kirjaa olivat täällä jo keskiviikkona! Kirjat on vielä hauskasti pakattu jokainen omaan pakettiin, eli voivat tulla eri aikaan, vaikka olisi tilattu samalla kertaa. Postimaksuttomuus on iso plussa! Eilen tuli myös uusi Bead & Button, siitäkin pilkahdus. On muuten December-numero. Tulee suomalaisille tilaajille noin kuukautta ennen kuin usalaisille, kerrankin näin päin! Kirjakuvausten aikana majoituin Pörröpensionaattiin (missä kuva, Pörrö?) ja tutkin samalla osan massakirjoista läpi. Valkkasin muutamat jotka itseä kiinnosti ihan eniten :)Viimeiset alkuvuonna tekemät metallilevy-massa-kokeilupalat sain vihdoin pyöriteltyä helmiksi. Näissä oli omituisenvihertävänkukertavaa lehtimetallia, tai jotain, mitä lie.. Pitää kokeilla tuolla kulta-lyöntimetallilla, mitä jäi "pikkaisen" tähteeksi kultauskurssilta :DMennikäishaalarikin edistyy, aloin tekemään välipalatyönä, kun Louhi alkoi tympiä.. Louhesta n. 60cm helmaa valmiina, vielä aika paljon lisää ennen kädentien kavennuksia... Ystävän poijanviikarille ajattelin jämälangoista tekaista...

3 comments:

Anonymous said...

Jaa, missähän se pörröpensionaatin kuva on. Paha sanoa :D

Aika kiva läjä luettavaa sulla :D

Heidi said...

Hong Kongista? siis mistä? Oliko huokea tulo?
Kivat sivut=)

Meeri said...

Ystävä on Hong Kongissa, mutta tuotteet tuli ihan muualta :) Isompi kimppatilaus, niin ei ollut pahat toimituskulutkaan, vaikka vielä tuli muutama taala lisää Hong Kong - Suomi välille :)