Thursday, July 19, 2007

Hamsterointia / Stashing up

Jälleen yksi puikkopussi uudessa kodissa ja työn touhussa.

--
Another needleroll in new home and already doing it's job.
--

Nyt kun uusi Novita on taas ilmestynyt ja mukana vielä lankakartta, voin esitellä lankoja, joita hamsteroin jo maaliskuussa kun kävin työpaikalla. Värit voi olla hieman pielessä, kuvausteknisistä syistä, mutta idea ehkä selviää kuitenkin :D

--
Now that new Novita magazine is out, and color/yarncharts are in it, I can show what I managed to stash, when I visited there last March. Colors are bit off, due the camera, but I think you get the idea what I'm after :D
--
En varsinaisesti kerää postimerkkejä, enkä ole edes Star Wars fani, mutta Tuuliaa pyysin laittamaan tällaisen setin tännepäin. Takana on jokaisen merkin kohdalla myös pieni tarina merkin aiheeseen liittyen.

--
I don't consider myself as a fan of Star Wars, but I asked if Tuulia could send this set to me. Interesting set, maybe a collector's item someday?
--Testasin myös taitojani paperitekniikkaan. Kävin mielenkiintoisen keskustelun taannoin aiheesta, mitä on "paper piecing". Kävi ilmi, että tekniikka, mitä Suomessa ja Yhdysvalloissa pitkälti käytetään, on oikeasti "Foundation piecing", koska siinä ommellaan paperin tai ohuen, poisrepäistävän kertakäyttölakanan päälle ja tukimateriaali revitään pois. Paper Piecing taas tehdään niin, että tarvittavat pikkuosat leikataan kankaasta irti paperimallinneitten avulla ja ommellaan joko käsin tai koneella. Niin, tämä on siis kännypussukka.

--
I tested my skills on papertechinque. I recently had a interesting conversation about paper piecing. It seems that the techinque that's used in Finland and in States, is actually "Foundation piecing", because it's sewn thru paper or other thin material that is ripped off (or left) after the block is finished. Paper piecing is when you cut all the needed pieces with paper templates and sew either by hand or by machine. Oh, and this is a bag for a cellphone.
--
Nämä ostin Rock 'n Rocksista / These I bought from Rock 'n Rocks.

No comments: