Friday, March 09, 2007

Lomakuulumisia / after vacation...

Nyt on lomailtu. Yksi työneule taas laitettu valmiina eteenpäin, ensi syksyn lehteen. Kävin "lomalla" myös työpaikalla, eli Novitalla, Lauttasaaressa. Eipä ole ainakaan 8 vuoteen tullut piipahdettua siellä.. Kahdesti aikaisemmin olen käynyt. Sain mukaan hyllystä syksyn uutuusvärejä ja muutamaa uutuuslankaakin. Ne värit, mitä näin, tykkäsin. Muutama oli sellainen, mitä tuskin itselle ostan, mutta mukavia vaihteluvärejä. Taas vähän paremmin toisiinsa sointuvia. Juteltiin myös siitä, miten värit valitaan, ketkä siihen pystyy vaikuttamaan ja ketkä oikeastaan ei. Vein ison pussillisen viestejä "kentältä", tuntemuksia langoista ja malleista, mitä olen ystäviltä kuullut. Ihan anonyyminä menivät, ei pelkoa. Oma pomo oli monessa asiassa samaa mieltä, mm. että vaikeampia malleja pitäisi myös saada, lapsille (tällasille ala-asteen alkupuolen kokoisille) ja miehille pitäisi saada lisää malleja ja kunnollista luonnonkuitua pitää saada, huolimatta siitä, että ollaan "markettilankaa". Nää on näitä, mitä lähettelen sähköpostillakin, mutta nyt sattui sitten "ylipomo" olemaan myös kuuntelemassa. Toivottavasti viestini otettiin asian vaatimalla vakavuudella. Näin kesälehdenkin leviteltynä seinälle, ihan kivoja juttuja sielläkin tulossa. Lupasin olla ihan hyshys, eli tämän enempää en kerro siitä, mitä näin :D Eikä ole kuvia tarjolla, sori!

--
Vacation is over. I've sent one work-knit, it'll be on next autumn's Novita. I visited Novita, where I "work". I knit at home and last time I was there was about 8 years ago :D I got a glimpse of next fall, new colors and yarns. I talked about what I've heard from my friends etc, about patterns and yarns. I had a chance to get new colors and some new yarns with me, but I promised not to show them, or tell more about things that are to come, sorry :)
--

Oikeastaan syy siihen, miksi lähdin lomalle juuri nyt, oli se, että täällä on talviloma ja Pörrö lupasi jeesata massaopinnoissa. Lauantaina oli massakurssi, jossa oli muitakin tuttuja mukana. Monta tekniikkaa opittiin ja paljon jäi oppimatta. Suuremmilta tapaturmiltakin taidettiin välttyä, kun oli paketti laastaria mukana :) Sunnuntaille Pörrö kaavaili, että tehdään sitä, mitä olin tullut hakemaan. Eli Intia-teemaista helmisarjaa. Tähän tarvittiin tummempi lajitelmapaketti Premoa ja sen lisäksi kulta ja hopea. Helmet valmistui, ne paistettiin ja sen jälkeen niitä on useampikin yrittänyt maistella... Ilmeisesti jotain meni pahasti pieleen.... Nyt kun ne on kuvattu, voin siirtää paikkaan, jossa niitä ei tarvitse koko ajan vahtia.

--
The main reason, why I went to Helsinki, was that Pörrö promised to help me out with polymerclay. She decided to tutor a full course for beginners on Saturday. There were few of my friends too
. We learned a lot, and still we don't know nothing at all. Sunday Pörrö taught and I made some Indian-beads. Idea for this came from my other boss, in Kansalaisopisto, where I could teach for youth-craftsgroup some beadthings. This spring's theme is India. I think I went wrong somewhere, since atleast 6 persons have tried to eat them :)
--
Nämä tuli tehtyä lauantaina / These I made on Saturday.
Nämä ovat sunnuntain tuotoksia / These are from SundayMassamäärä tuplaantui.. / My polymer clay-stash is almost double of what I got before the course..
Työvälineitä on tullut shopattua. Hanskat ja lämpömittari löyty paikallisesta Clas Ohlsonin liikkeestä, kirppislöytö-pastakoneeseen hukkuneen (se löytyy jostain lankalaatikosta tms) kammen tilalle tuli uusi, ihan ilmatteeks. Ja tosi nopeasti! Täytyy kiitellä Heirolia kovasti, jos saisivat myyntiäkin eikä tartteis ilmasia kampia lähetellä... Muotit löytyi Helsingin Hobbypointista.
--
I have bought some tools. Gloves and thermometer are from Clas Ohlson. I got a new winding handle for my pastamachine, for free! I bought it few years ago, and managed to lost the handle. It's probably in some yarnbox... Heirol was so kind and they send it really quickly to me. Small cutters are from Hobbypoint.
--
Torstaina, ennen matkalle lähtöä sain laukunkin valmiiksi. Eihän sitä ole tehtykään kuin puolisen vuotta... Englantilaisen tilkkuilijan kanssa on kerran viikkoon tärät, kun hän on täällä. Ollaan sitten pikku hiljaa ommeltu laukkua.. Nyt päätin että mukaan se on saatava. Vuoria pitää vielä pienentää, tuli liian iso.
--
I managed to finish a bag on last Thursday. I've been making it about 6 months now... I have a friend, who travels between England and Finland, and when she's here, we meet once in a week... I decided that I have to finish the bag, so I can take it with me. Lining is bit too big, I have to decrease it a bit...
--

3 comments:

Pörrö said...

Noi sun intia-helmet onnistui kyllä erinomaisesti ja luonnossa näyttivät todella syötäviltä. Helppo oppilas tollanen :)

Ja toi laukku oli kyllä nysväämisen huippuja...h

Tiitsa said...

Wau, mitä helmiä. Massailu on ollut minulle sellainen salainen haave, mutta en ole edes uskaltanut itselleni tunnustaa sen kiinnostavuutta.
Nyt tulee mieleen, että jospa kuitenkin......kokeilis...joskus...vielä.
Tuo laukku sitten, se on ihana.

Päivi said...

Laukku on tosi kaunis. Tuo pujottelu on melkoisen aikaaviepää. Kivat kevätiset värit.