Tuesday, August 01, 2006

Maakuntamatkailua

Eikös maakuntamatkailu ole aika suosittua? No, tuli käytyä Iisalmessa. Ihan asioikseen kävin kauppahallissa, Iisalmesta Käsin -liikkeessä, joka myy sekä lankoja että osuuskunnan puitteissa erilaisia käsitöitä. Tässä muutama kuva liikkeestä (kysyin ihan luvan, että saanko laittaa):


Viimeinen kuva selittää sen, miksi menin kauppaan käymään... En muista enää kenen blogissa satuin bongaamaan kyseisestä paikasta ostettua angoralankaa vyyhdin. Kanilanka on aivan ihanan lämmintä. Näistä ajattelin että voisin tehdä jonkun iiiihanan huivin itselleni lämmikkeeksi:Melkein ostin salaiselle neuleystävällekin, mutta sitten hokasin, että hänhän tunnistaa minut heti, jos blogiani lukee! Eli nyt on mahdollisuus jokaisella... Jos sinusta tuntuu (jo nyt) että olen juuri SINUN sny, laitapa viestiä, joko tänne tai omaan blogiisi, niin marraskuussa ehkä voi tuuri käydä ;) Muutenkin, jos joku on kiinnostunut, voin tuota hakea seuraavan kerran kun Iisalmessa tulee käyntiä. Siellä on 30% angoraa 70% villaa ja 50% angoraa 50% villaa olevaa lankaa. Ensimmäistä oli muistaakseni vain yhtä vahvuutta ja vaalean harmaata sekä luonnon valkoista, jälkimmäistä oli kahta vahvuutta, tuota ohutta, joka on kuvassa, sekä himpun paksumpaa. 30/70 lanka oli 6.9e/100g ja 50/50 oli 7.4e/100g ellen ihan väärin muista.

Kummallisia kylttejä bongaillaan eri blogeissa satunnaisesti, minua on aina hauskuuttanut tämä palohälytin:Maakuntamatkailu jatkui Lapinlahdelle, ystävän luokse. Siellä oli tarjolla mm olutta. Näyttää ihan normaalilta olutpullolta, joskin virolainen etiketti.Kun eteen laittaa 0.5 litran siideritölkin, tajuaa että ei se ihan normipullo ollutkaan... Litran olutpulloja on vielä saatavilla näköjään :DTalon oma kissa on tuo valkea, naapurin vanhus tuo punainen. Vanhuksella on ikää 22 vuotta. Kovin raukeasti makoili takapihalla, tuli varmaan tervehtimään naapureita :)Toinen talon oma kissa. Tämä näyttää siltä että on joko syönyt taskulampun tai sitten röntgensäteillä sädettää tähteille tulleet siilit:


Turvassa kiven päällä, peloittavia siilejä paikalla. Ovat piikikkäitä eivätkä väistä:Ja jotta ei unohdettaisi ihania luksuslankoja. Irkissä oli puhetta yhdestä ebaykauppiaasta. Tilasin heiltä lankakartan ja mukana tuli näyte pestystä langasta. Eli nuo langat tulee suoraan tehtaalta, käsittelemättöminä. Valmis tuote pitää pestä ennen käyttöä. Tai voi tietysti langankin pestä, jos vyyhdittää ensin. Vyyhdissä on 33 grammaa lankaa, eli saa jotain pientä kivaa :) Ja lankakauppaan linkki. Kolme päivää meni lankakartan saapumiseen tilaamisesta, eli aivan uskomattoman nopea toimitus. Kertoivat, että maksua seuraavana päivänä pyrkivät laittamaan postiin. Varmasti tilaan tuolta vielä...
Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä, kierrätyskoru. Tämä aarre löytyi Siilinjärven Emmauksesta. Varsinaista rahallista arvoa tuolla ei ole, mutta äitini, joka korun bongasi, otti talteen. Mainitsi, että tuollaisia he lapsena ja nuorena tekivät. Juu, ja tein äitille myöskin kaulakorun. Kelpasi. Mietin että onko liian jouluinen, mutta oli juurikin sopivan värinen :)4 comments:

muoriska said...

tuo kanilanka.. kiinnostaa kovasti.. mutta ollaan yhteyksissä lähempänä

Altocumulus said...

Sun blogista löytyy aina vaikka mitä kivaa. :) Täytyy tehdä tikusta asiaa Iisalmeen joku kerta, tai pistää sukulaiset asialle! Oliko liikkeessä muuten kivoja löytöjä tarjolla?

kuttu said...

Mä kävin tuolla Iisalmen kauppahallissa kanssa viime viikolla. Löysin punaista Drops Alpacaa jota olen etsinyt mutta en ollut löytänyt muualta. Ja myös punaista Regia Cottonia jota en ollut ennen nähnytkään! Kiva paikka siis!

Villasatu said...

Muakin tuo kanilanka kiinnostaa, tosi paljon. Kun käyt Iisalmessa, niin pistä viestiä, voisin sulta ostaa ainakin 300g.