Wednesday, June 14, 2006

Tilkkukurssin satoa

Juu, tämä viikko kulutetaan ompelulankaa. Ainakin jo 300 metriä mennyt :D

Tässä kuvia. Kurssipaikan tilasta maksettu vuokra, maksun vastaanottajana koulun rehtori:Yhden tilkkuilijan pieni lajitelma kankaita yhtä työtä ajatellen:


Vapaa kaari -työ, 4 samanlaista palaa, joita voi pyöritellä määrättömästi. Tässä 4 suunnitelmaa ja valmis pinta:Tuo siis eilisiä juttuja. Tänään tehtiin Parabolic, ensin opettajan mallikappale kuvassa, sitten minun suunnitelma ja valmis pinta, ilman reunakaitaleita:
Tänään oli ohjelmassa myös "sillisalaatti" eli Multi-Image, mutta sitä ei huvittanut alkaa tekemään, joten jatkoin opettajan maanantaina antamaa Mysteria-peittoa.Huomisessa ohjelmassa on Fibonacci, picture piecing ja punonta.Ukkonen vähän murisee ja satelee vettä. Ihan mukava, eilen olikin siinä 30 asteen pinnassa. Onneksi tuo luokkatila on viileähkö, ulkona oli eilen huomattavasti kuumempi kun viiden aikaan ulos mentiin.

7 comments:

PäiviT said...

Tahtois kans tuommoiselle kurssille. Kiehtovia juttuja verrattuna mun tekeleisiin!

Räpeltäjä said...

huh kuin hienoja, ei muuta voi sanoa!

Anu said...

Tosi hienoja! Tuo vapaa kaari-juttu varsinkin, vois itekin kokeilla jos vaan osais :)

Pörrö said...

Tilkkutyöt ei varmasti ole mun juttu (se on se manaajasta tuttu ompelukonekirous) mutta näistä teemoista on varmasti iloa myös muuhun askarteluun.
Kerta toisensa jälkeen sä saat herätettyä mussa ihastusta ja intoa. Olet kyllä todella aarre, onneksi olet olemassa!

Anonymous said...

Namuja!
Perustuuko pinoa-leikkaa-ompele- pinoa-vaihda -systeemiin?

Meeri said...

Parabolic perustuu tavallaan pinoa-leikkaa-systeemiin. Mutta se pohjautuu matemaattisiin juttuihin, paraabeleihin jne....
Tuo tehtiin niin, että 4 kangasta päällekkäin ja siihen päälle tuo kaava ja siitä vaan viivoja pitkin leikkaamaan ja ompelemaan.

Kaija said...

Tuo vuorapeite ilahdutti erikiosesti silmää!