Sunday, June 25, 2006

Tampere, patsastelijoitten kaupunki

Tampereen reissu takana. Mitäs siitä jäi sitten käteen?
Helmimeri-kaupassa tuli käytyä. Ensimmäistä kertaa ikinä pääsin oikeaan helmikauppaan. Joskus mietin, että varmaan pitää lähteä kauas ulkomaille, että pääsee helmikauppaan, mutta onneksi Riikalla oli kylliksi uskallusta kokeilla oikean kaupan pitoakin ;)
Monissa blogeissa onkin ollut kuvia kaupasta, mutta minä haluan myös esitellä kauppaa :D Tehkää tarkka budjetti ja ostoslista ennen kauppaan menoa. Kaupassa voitte heittää sitten ostoslistan roskiin, koska siellä on niiiiin paljon kaikkea mitä ei webbisivulla ole...
Tähän pötköön on kudottu erikokoisia helmiä. 10 kerrosta aina yhtä kokoa, aloitus tietysti pienimmästä. Ja samaan loimeen. Tuosta saa hyvän käsityksen, miten helmien koko kasvaa. Viimeisenä puuhelmiä. En muistanut kylläkään kysyä, mistä koosta on aloitettu ja mihin lopetettu, mutta villi arvaus, pienimmät lienee joko delicoita tai sitten 12/0 tai pienempiä.Nämä kuvat on otettu puhelimella, jonka malli on Nokia E70. Aikas hyviä, vai mitä ;)

Kuva takahuoneesta. Työntekijöiden suojelemiseksi, punaiset laatikot ovat paikallaan. En usko että heistä on kiva kadulla kävellessä joutua jonkun helmishoppaajan ahdistelemaksi; "onko tullut uusia helmiä, onko sitä, onko tätä"...Huomaatteko kuinka paljon helmiä jäi taas kauppaan? Osa kuvista on itselle muistutuksena, mitä vielä pitää ostaa ;)

Otsikkoon. Patsaita Tampereen keskustassa piisaa.


Torstaina näin ensimmäisen kunnon koiran. Ei kyllä oikeasti ole tuollaisille sovelias paikka asua.Kyltti:Laatta maassa:Shoppailut Helmimeristä, ensin ryhmäkuva:Sitten erikseen jokainen. Ensimmäisessä kuvassa oleva sydän tulee kaulakoruksi. Minulle. Vieressä olevat helmet on kilohelmistä, "kiinalaisia lampwork-helmiä" laatikosta.Helmimerissä on runsas, mutta rajoitettu erä "jätehelmiä". Idea on sama kuin esim. Novitalla, eli kun tuotantolinjalta jää jämämatskua, se kehrätään (ja värjäillään...) sitten uudeksi langaksi, jota saa vain sen erän, kuin sitä tehdään. Eli nämä helmet on tulleet Tsekistä, tehty niin, että lattialta on harjattu talteen jämälasit ja sekoiteltu keskenään, vähän värien mukaan. Niistä on sitten tehty erilaisia juttuja. Näitä on runsas mutta rajoitettu erä Helmimerissä. Kuulemma avajaisiin oli tullut ;)

Onneksi saa pienesti alennusta, kun on Kapiokirstu Ry:n jäsen. Eipä sitäkään jäsenyyttä tule kauheasti muuten käytettyä... Koetin pohtia, mitä minun piti ostaa tuolta, mutta vasta nyt muistin, että kullanvärisiä korviskoukkuja.. pah.

Luulen, että tämä piisaa tälläkertaa. Juhannuksesta kuvia tulossa myöhemmin, kunhan ensin sulattelette tämän viestin :D

7 comments:

Susanna said...

ihanaa, tuohan on kuin karkkikauppa! Mulle käy lankakaupassakin aina niin, etten lopulta enää muista mitä PITI ostaa, kaikkea muuta kyllä tarttuu näppeihin ;)

Mags said...

Voi ei! Arvaa valuuko kuola?! Kyllä - ja ihan oikeesti tajusin helmikuvia katsellessa, että suu kostui!! Pakko päästä, vaikka helmilaihis juuri aloitettu... :-(

Werro said...

moi, mä meen ens kuussa tampereelle! Kivaa esimakua siitä tossa :D

tinna said...

Oooooohh kuuluu vaan täältä. Mulla on ongelmia aina helmimeren nettikaupassakin kun pitäis jotain tilata (esim korviskoukkuja), mutta sitten sieltä aian tulee mukaan kaikkea muutakin.. Tuolla olis kyllä ihana käydä!

Anonymous said...

Heips!Onpas meillä täällä paljon patsaita. Ohi kun kulkee jatkuvasti niin ei huomaakaan. Ihania helmiä, en ole vielä ehtinyt Helmimereen ja valikoimasta päätellen lienee syytä topputellakin, ettei mene kaikki vähäiset kesälomarahat. Tuloksia siteen varmaan nähdään myöhemmin.

Räpeltäjä said...

Eipä voi sanoa muuta kuin VAU! Tuli ihan nostalgiatunnelmat kun shoppailin helmikaupoissa New Yorkissa vuonna 1995.

Anonymous said...

Pakko päästä Tampereelle!!! Eihän tästä oo matkaan kuin vaivaiset 600 kilometriä... =)