Thursday, June 29, 2006

Juhannus!

Joo joo, on mennyt jo aikaa. Mutta ei jaksa käsitellä kuvia...
Mökkijuhannus. Onkimista mato-ongella. Ei kiire mihinkään. Tässä siis kuvia selityksineen. Käväistiin ongella perjantaina. Soutuveneellä tietenkin. Sorsaperhe sattui juuri iltauinnille samaan aikaan ja emo paimensi kyllä tiukasti poikasia. Siellä otettiin useampi spurtti...Toista tuntia vissiin ongittiin, minähän mieluusti ongin vaikka ilman matoa (saalis ei ole niinkään tärkeä, kuin se olotila), mutta ahventa tuli kyllä ihan kiitettävästi:
Juhannuskokolla käytiin Savonvirralla, siellä oli oikein kierrätyskokko. Sinne oli saanut roudata poltettavaa pitkin alkukesää, jokaisesta tuodusta kuormasta oli tarjottu pullakahvit. Porukkaa oli todella paljon, kun kokko jo pitemmän aikaa tien vieressä herätti kiinnostusta.

Kokko sytytettiin yhdeltätoista, ihan siihen ei ehditty. Vajaa puolisen tuntia oli ehtinyt jo palaa.


Lähikuva sekä tulesta, että kokon vierestä. Tuo maassa oleva ei ole palosavua vaan maasta nousevaa höyryä...
Keskiyön aurinkoJätettiin kokko palamaan kun alkoi mäkärälauma ahdistamaan niin paljon. Siis siellä oli oikeasti sen miljoona elukkaa...
Mutta, takaisin mökille ja syömään. Ensin grilliin tuletja sitten sisälle välipalalleLauntaina kuumuus ajoi ylös (oli liian paksu peitto...) ja lähdettiin uudelle kalareissulle, heti yhdeksän jälkeen (järkyttävän aikaista, saanen lisätä). Piti räpätä kuvia kukista:Kyllähän sitä kalaa riitti myös lauantaille ja sama sorsapesue oli taas aamulenkillä...Jaa, ne edellisillan mäkärät? Nuo isommat läiskät on itikoista, pienemmät mäkäristä. Sunnuntaina jalat olikin sitten vielä kuplivammat, nyt jo vähän asettuu...Pahinta noissa mäkärissä on se, että niitä ei saa hätisteltyä pois, ne on kuin iilimadot kimpussa...

Kotimatkalla käväistiin vielä sukulaisissa, talvella esittelin epävirallisen blogikoiran (kun näitä blogilemmikkejä tuntuu olevan neulojilla ainakin..) niin tässäpäs olisi. Ollaan siirrytty ilmeisesti kasvisravinnon syöjiksi:Laihanlainenhan tuo runtti on, isäntäväki kutsuukin tuota nykyään hyeenaksi...Lapinlahdella, Matin ja Liisan asemalla vielä pysähdyttiin (kuskia uuvutti jo...) ja siellä oli tankkauksessa tällainen yhdistelmä:

1 comment:

Emma said...

Mukavalta kuulostaa teidänkin juhannus.