Friday, April 14, 2006

Lankaa ja tilkkuja....

Jotain valmiita neulomuksiakin on. 2 paria vauvan töppösiä Maddaleenan ohjeella. Ensimmäisen tein koneen edessä, kun seurasin ohjetta, toiseen piti vähän varmistella, mutta loput menikin sitten ihan selkäytimestä. Vähän muokkasin ohjetta pohjaan, koska tein woolista ja muuten olisi tullut hurrrjan isot :) Lankaa meni yhteensä 44g/118,8m. Sen lisäksi 3 huivia Kotiväestä, noita saa just tehtyä 3 kpl eikä jää lankaa juurikaan tähteeksi. Nyt jäi ehkä 30cm plus päät ja hännät. Eli menekki 200g/663m.
Tilkkupeittoedistystä: pinta on kokonaan valmis, ompelin sen viime lauantaina... En malttanut välillä ottaa kuvia palojen yhdistämisestä isommaksi, mutta onneksi tietokoneella voi tehdä ihmeitä :DElikkäs, tässä vähän kuvaa peitosta. Reunat vielä ja sitten vanu + tausta ja tikkaukset...

Mutta, sitten vähän sitä opetusta vielä. Eli miten ommellaan palat kasaan. Suosittelen neliötekniikkaa, elikkäs seuraavasti: ommellaan suunnitelman mukaisesti kahden neliön "kaitale"paloja yhteen, niin että saadaan neljän neliötilkun blokki.
Tässä nyt neljä erilaista;
1:
2:
3:
4:

Ja saumavarat edelleen pyritään silittämään tummemman puolelle, mutta tärkeämpää on ommellessa kääntää saumavarat erisuuntiin. Kannattaa sitten muistaa katsoa nurjalta, miten saumavarat asettuvat, jotta yksi ja sama saumavara ei toisesta päästä käänny ylöspäin ja toisesta päästä alaspäin.

Ylläolevat neljä palasta ommellaan taas isommaksi neliöksi, vasemmalta lukien 1,2,3 ja 4.Ja tässä sitten "koko" kuva, etsikääs kohta, jossa tuo pala on. Idea on oikeasti se, että aloitetaan yhdestä kulmasta etenemään. Jos työ ei ole jaollinen niin, että saisi neliöitä koko leveydeltä tai pituudelta, sitten pitää kikkailla :)Seuraavana sitten reunan leikkaaminen ja ompelu sekä mahdollisesti peiton viimeistelyä..

Ja hei, laittakaa ihmeessä kommenttia, jos käytätte ohjetta! Etenkin linkkejä, jos blogeista tms. löytyy töitä joita tämän avulla olette tehneet! Ainakin täällä on hyödynnetty jo ohjetta! (josta tulikin mieleeni, pikakolmioihin on toooosi näppärät ohjeet myös tuolla jemelissä... hmmm...)

Juu, ei kaikkea kerralla muista:
Sain tiistaina Knitting Olympics-palkinnon Novitalta. Kas tässä teillekin:Mitä ihmettä mä teen turkoosista langasta? Se ei ole ollenkaan mun väri... Noi ylläolevat turkoosit kesähuivit on menossa myyntiin... :)

5 comments:

Anonymous said...

Mulle tuli palkinnoksi oranssia lankaa, joka ei oikein inspaa :D

Anni said...

Mähän tein sen mustan rannekkeen turkoosilla kuviolla, semmotit lapaset vaikka olis kivat ja sukat! Siis että vaikka sellaset lumitähtikuviolapaset, musta pohja ja turkoosi kuvio. Kyllä sä tiedät mitä mä tarkotan :-)

AnneV said...

Nimimerkki "epätietoinen Viialasta" täällä kyselee, miten sä mittaat langankulutuksen. Esmers tuolla alussa luki, että lankaa meni jotain 118,8 metriä. Öööh... älä vaan sano, että mittaat siinä koko ajan neuloessakin, tai siis otat kerältä aina jonkun määräpalan kerrallaan.

Meeri said...

Hyvä nimimerkki "epätietoinen Viialasta"! Lasken metrimenekin grammojen ja vyötteen ilmoitetun metrimäärän mukaan. Laiskuuttani en viitsi noita pyöristellä :) Eli jos vyötteessä on vaikka 50g/130m ja lankaa menee 75g, niin metrejä tulee silloin 195.

AnneV said...

Huhhuh, kyllä helpotti! Kiitos, nyt saan illalla unenpäästä kiinni. :-)