Friday, December 16, 2005

Jahans. Lupasin eilen naputtelevani vähän blogiin taas lisää.
No, otetaan ensin valmistuneet jutut.
Hattu ja huivi, langanmenekit: hattu, Huopanen 110g, 172,7m, huivi, Tango Fani 55g, 63,8m.
2 ponchoa, Aino yht. 190g, 266m. Yhteensä siis 355g ja 502,5m.
Kuva myös Mystery Shawl 2 -huivista. Sain sen pingotettua ja tulihan siitä paljon paremman näköinen. Oikeastaan aika hauska tekniikka oli tällä kertaa käytössä. Tosin tuntui että viimeiseen vihjeeseen menee ikuisuus. Tosin nyt, kun virkkaan 2.5 koukulla toppia ja hametta, voin pyörtää tuon ajatuksen :DEnnen opettajien joulupuuroa kansalaisopistolla, kävin vähän nuuskimassa Bernina Aurora-ompelukonetta.. Huovuttelin vähän laukkua, on vaan niin paksu että ei kauhean hyvää kone tykännyt.. Pitänee jatkaa käsin ...Huovutus tapahtuu viidellä huovutusneulalla, jotka ovat omassa "neulapesässä". Neulojen määrää voi vähentää, maksimi on kuitenkin 5kpl. Huovutukseen on myös oma paininjalka, jossa on tukevahko kaari sormisuojana. Tuumattiin että kätevältä käy kyllä mikä vaan, mahdollista on varmasti tunkea sormensa sinne neulojen tielle, mutta ihan helposti se ei käy, jos paininjalka on paikallaan.

Tuossa koneessa on vakiona paininjalka, joka osaa vapaatikkauksen tehdä samanmittaisen tikin huolimatta siitä, miten nopeasti kangasta liikutellaan. Tosin ei sekään ihan täydellinen ole, pitää varoa hitaasta ompelusta nopeaan siirtymistä äkkiä, samaten äkkiliikkeitä tulee välttää. Aikas kiva kone kyllä.. Nauraen ehdotin osamaksuksi 20 euroa kuussa, suunnilleen seuraavat 20 vuotta :D Ja toinen ehdotus oli, että onko teillä jotain töitä, joita vois käydä tekemässä pari tuntia päivässä .. :D Olis aika upea tuommoinen kone. Sitten pitäis kyllä saada isompi ompelutilakin. Huokaus.

Pakko kai se on jatkaa tuota virkkaamista, ei se muuten valmistu ikinä. Että osaa olla mustaa ja tylsää :( Täytyy oikeasti hattua nostaa niille, jotka tekevät useita sänkypeittoja 2.5 koukulla, tai pienemmälläkin... Eiköhän tämä tästä. Kohta on palautuspäiväkin, jospa tuo valmistuis.

1 comment:

Liinuli said...

Aika likka, sanon. Nopeaa hommaa.
Minä olen uupunut liiasta käsityöstä. Voisiko olla oikeasti niin?