Saturday, November 26, 2005

Puun kultauskurssin satoa

Vaikka keskeneräistä työtä ei saa arvostella, esittelen kultauskurssin tämän hetkisiä tuloksia. Tai pikemminkin tämän aamuisia tuloksia. Omia töitä en vielä aamulla ollut lakannut, teen siis kaksi isompaa kehystä ja kolme pientä, joihin teen virheitä, vahingossa ja tahallaan. Niihin on hyvä kokeilla erilaisia juttuja, kuten kuvista saattaa huomata :)
Päivä meni sellakan vetämiseen, käytännössä tunnin välein pystyi yhden kerroksen vetämään ja sitten piti kuivattaa. Otin fiksuna neuleen mukaan, nyt on kavennuksia vaille valmis paidan toinen hiha! Jee!

Opettaja testasi pikamixtionia, jonka vaikutusaika on 30 minuuttia. Tässä kuvasarja aiheesta:

Kuva listasta, kun se on lakattu sellakalla.


Saksilla ronskisti vaan, ihan oikeaa kultaa leikataan! En kyllä karaateja kysynyt, onko 14 vai 24 :) Luultavasti jotain siltä väliltä.. Kyse on siis siirtolehtikullasta.


Kullan lasku.

Tältä se näyttää paperin poiston jälkeen.


Seuraavana vuorossa lyöntimetalli, jota käsitellään jo "vähän" ronskimmin...


Sitten testissä vielä "murukulta"-niminen tuote, eli tuota samaa lyöntimetallia valmiina höttönä.


Lyöntimetallit (sekä irtolehti että muru) painellaan listan koloihin.


Melkein kokonaan putsattu listanpätkä. Puleeraus vielä ja sitten se kiiltää kuin kulta :D Yläreunassa oikea kulta, keskellä lyöntimetalli ja alhaalla murukulta/lyöntimetalli. Eipä liiemmin eroa huomaa, kuvasta etenkään :D

Ja vielä kaksi kuvaa miltä ulkona näytti, kun kurssilta lähdin kotia kohti

1 comment:

MysteryKnitter said...

Oi oi oi! Tyrmäävän upeita kuvia! Tarkoitan noita kehysjuttuja. En ole tiennytkään että kultaa voi käsitellä niin monella tavalla. Ja tuo termistökin on minulle vähän vierasta. Mutta elämän myötä oppii asioita.