Sunday, November 13, 2005

Pohdintaa ja meemi

Tämä kirjoitus on pitänyt laittaa jo aikaa sitten, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi naputeltua. Ja aina sitten kun on kirjoittamassa, asia unohtuu :)

Tunnustan. Tulee silloin tällöin katsottua blogilistasta oman blogin sijoitusta, kävijämääriä jne. Silloin tällöin on joku lopettanut tilauksen (tulee oudosti vähän surku), toisinaan joku on tilannut (tulee hyvä mieli). Sitten välillä tulee ajateltua, että pitäs kirjoittaa enemmän ja laittaa enemmän kuvia, että kukaan tilaaja ei lopettas. Ei pitäs katsoa noita lukuja ollenkaan.
Nimittäin; tuon jälkeen sitä pysähtyy ja miettii, että hetkinen, kellekäs minä tätä kirjoittelen ja pidän? Itselleni, aivan oikein! Eli idea oli alunperin se (ja koettaa olla edelleen) että pidän kirjaa töistä, joita saan tehtyä. Ja samalla helposti näytän myös muille. "nettitutut" voivat käydä katsomassa, mitä olen saanut aikaiseksi ja mitä olen mahdollisesti ideoinut. Samoin kuin minäkin heidän blogeissaan käyn. Emme voi järjestää tapaamisia, olemme kuitenkin niin kaukana toisistamme. Minulle blogit, etenkin käsitöiden alueen blogit, edustaa sitä kokoontumista ja toisiimme tutustumista. Jaamme toisillemme sen, mitä olemme saaneet aikaiseksi, kerromme pulmia ja ongelmia. Joskus on murhetta, joskus iloa. Pieniä, suuria asioita.
Jokainen kertoo sen verran blogissaan, mitä kertoo. Joku voi kertoa enemmän, joku vähemmän. Kaikesta huolimatta, monet blogin pitäjät on minulle kuin kavereita, ystäviä, joita en vain ole vielä ehtinyt oikeasti tavata.

Hyvin suurelle osalle blogaajista on tullut selväksi, että neuleblogit on kokonaan oma maailma. Tämä tukee minun ajatusta siitä, että neulojat tuntevat enempi vähempi samoin kuin minäkin. Jaamme samat ajatukset, olemme vihdoin löytäneet ison joukon ihmisiä, jotka ajattelevat samoja asioita ja pohtivat silmukkamääriä ja langan koostumusta.


Ja sitten yksi meemi, joka on kiertänyt varmaankin jo kohta kaikki neuleblogit. Koetan jaksaa vastata, vaikken ole jaksanut kaikista seuraamistani blogeista lukea:

Mieluisin lanka millä olet neulonut?
Eniten varmasti tykkään tähänastisista alpakasta. Se on just niin pehmeää ja lämmintä. Silkkiä pitää vielä kokeilla jossain vaiheessa tosin..

Suosikkipuikkosi?
Täytyy sanoa, että varmasti ne 6.5mm bambuiset pyöröpuikot, jotka ostin kerran Tuusulan kirppikseltä 5 markalla. Ne oikeasti on ainoat pyöröpuikot, jotka on koskaan menneet rikki. Neuloin niillä vaikka kuinka monta työtä. Mutta yleensä, bambuiset ja pyöröpuikot on eniten käytössä.

Hirveintä mitä olet neulonut:
Tää on helppo. Langan nimeä en muista, mutta se edelsi Silveriä ja Goldia. Se oli hopeista lurexia. Jouduin (sain?) tekemään yhden huivin kyseisellä langalla ja sormet oli oikeasti verillä. Toinen ikävä lanka oli ehdottomasti Novitan Maxi. Keinokuitu repi sormet ja lanka oli vielä niin löyhäkierteistä että aina puhkaisi puikolla langan...

Paras ohje mitä olet neulonut:
Tämä onkin sitten tosi vaikea... Ei tosiaan tule yhtään yksittäistä ohjetta mieleen. Yleensä tulee yhdisteltyä ja muunneltua ohjeita jonkin verran.

Tärkein neulontatekniikka:
Hmm.. neulontatekniikka... Tulee mieleen vaan sopiva tiheys, siisti käsiala ja se viheliäinen viimeistely, eli siisti saumojen ompelu.

Paras neulekirja tai -lehti:
Jaa. No, hyvät perusteokset tietysti, ei tule mieleen nyt yhtä ainutta, jossa olisi kaikki tarpeellinen.. Lehdissä tietysti vedetään kotiinpäin ja sanotaan että paras neulelehti on Ulla! Lehden plussat: ei tule paperiroskaa kotiin (paitsi ohjeet, jotka tulostaa, mutta nehän kaikki laittaa mappiin kuitenkin.. ;) ), ilmainen! ja se, että ohjeet on tehty periaattella "minulta minulle, sopii varmasti myös sinulle" :)

Paras knit-a-long mihin olet osallistunut?
En ole osallistunut varsinaisesti kuin mysteryshawlalong2:teen. Ykkösen tein, mutta tavallaan jälkijunassa. Kakkosmystery oli niin kauan kivaa, kunnes palstalla alkoi ihan hillitön sota siitä, pitäisikö seuraavasta maksaa vai ei... huoh.

Suosikki neuleblogisi?
Paha sanoa. Kristelillä on ollut kyllä hulvattomia juttuja, pelastavat aina viikon tehokkaasti :) Luen neuleblogilistaan laitettuja blogeja, parhaani mukaan.

Suosikki neulesuunnittelijasi:
Jaa. Eipä tule ketään mieleen... minä itse? Olenhan minäkin suunnittelija, kun yhdistelen muitten ohjeita :D No ei vais.

Neule jota käytät eniten?
Se mikä milloinkin sattuu sopimaan ulkolämpötilaan. Viimeaikoina on piisannut Butterflystä tekemäni palmikkopaita, raglanhihoilla. Oli jossain vanhassa Novitassa.. Talvella pidän joko alpakasta tai 7-veljeksestä tehtyä Rogueta tai jotain muuta noista about. tusinasta villapaidasta....

Seuraavaksi voisin viskata pallon eteenpäin, ainakaan Langanpäät ei ole osallistunut...

2 comments:

Ixu said...

Auuuh!!! Noh, lupaan koittaa vastailla Kudontaa blogissani. Menee pitkälle ensiviikkoon kun nyt pitäis olla itse asiassa siivoamassa huomiselle... (nimimerkillä kotvanen sitten herännyt)

Langanpäitä said...

Niinpäniin... Ainahan sitä keksii jotain tärkeämpää kuin siivoaminen... Vastailin sitten tuohon meemiin jo ja nyt sitten keskellä yötä koitan jatkaa siivoskentelua. Lyötiin miehen kanssa vetoa, että kämppä on kunnossa Tupperin esittelijän saapua klo 18 maanantaina... Jollei niin minä pistän pöperöt Loimaalla Ankkuripaikassa ja jos on, niin isäntä tarjoaa koko lössille sapuskat keskiviikkona...