Tuesday, November 29, 2005

Neulerintamalla tapahtuu..

Mutta ennen sitä, kuva tältäpäivältä. Lauantaina räppäsin lumisateessa kuvan kansalaisopistolta lähtiessä. Nyt räppäsin samasta paikasta kuvan. Vielä ei ollut ihan mahdoton lumituisku, nyt on taas toisen näköistä.Sitten toiveita, kumminko; teksti kuvan yläpuolelle vai kuvan alapuolelle? Siis kuvaan liittyvä teksti :)

No, nallevillatakit on valmiit. Kuvassa sakset vähän mittakaavaa antamassa. Kaulukset viimeistelemättä, koska noihin tulee vetskarit. Onneksi minun ei tarvitse niitä laittaa :D

Jos jollakulla sattuu olemaan perimätietoa, mihin tuollaisia saksia on käytetty, otan tiedon kiitollisena vastaan. Sakset on tosi vanhat ja erittäin hyvässä terässä. Lyhyt teräiset, n. 5cm.

Lankaa meni yhteensä himppua vaille 700g. Metreissä laskin tuohon grammamäärään, eli 1820 metriä. Lisäksi tilausnallepaita valmistuu myös, takakappale... vai olikohan tuo etukappale.. on valmis.Langasta vielä sen verran: olen nyt jonkin verran neulonut noita colorivärejä. Olen huomannut että tuollaiset kerät, niinkuin nuo kaksi vihreää jäljellejäänyttä, tahtovat muodostaa selkeää kuviota, kun taas tuommoinen epämääräisen näköinen ei tee. Jos siis haluaa suuremmalla todennäköisyydellä jonkinlaisia läiskiä, kannattaa valita kerät. Tai jos niitä ei halua, minä väistelisin tuon näköisiä keriä.Helmistäkin olis kiva joutaa jotain tekemään.. Ja pitäisi saada toinen ristipistoperhonen valmiiksi, tai keiju, kun ne kehyksetkin on kohta valmiit... Onneks on kohta joulu :D

3 comments:

JaanaV said...

Ne voisivat olla vaikka pahvisakset tai peltisakset, koska toi "kahvaosa" on niin pitkä. Sillä saa voimaa leikkuuseen. Varma asiasta en ole, mutta muistelen nähneeni ko. saksien tyyppisiä pahvisaksia.

meemu said...

Saksista en tiedä, mutta colorinallessa on eroa kaiketi myös kerän aikana. Mulla tuli kaksi ihan eri kuvioista sukkaa... Tai sitten vaihtui käsialan tiukkuus sukkien välillä. Purkuun menivätkin ja yritetään uudelleen.

MysteryKnitter said...

Meemu, tuo on oikea asenne! Tarkoitan,että ei pidä heti antaa periksi jos jokin ei onnistukaan niin kuin olisi pitänyt. Vaikka mikä minä olen puhumaan, itsekin puran aina välillä. Mutta sitten vaan koitan uudestaan, jos lanka on suostuvainen.