Wednesday, October 19, 2005

Työtä työtä...

Ovikello soi taas aamupäivällä, yhdentoista jälkeen. Posteljoonihan se taas kiikutti Novitan pakettia. Tuli töitä, seuraavaan nuorisoliitteeseen, Isoveljestä kaksi työtä. Palautus onneksi vasta marraskuussa...


Paketissa oli myös tilaamiani lankoja. Tosin joku vehveli oli vienyt osan :( Onneksi ei hengenhätä ole, sain osan, osa tulee myöhemmin perässä. Onpahan tuota lankaa... jonkin verran varastossa ennestään :D
Sain eilen valmiiksi Topp Mohair-langasta huivin. Pitää päätellä langat ja pingottaa se vielä kuosiinsa. Malli muokattu Mysteryshawl-mallista, kerroksia jätetty pois jne, koska käytössä oli vain kaksi kerää lankaa... Lanka tulee 50 gramman kerällä, pikkunöttönen jäi tähteeksi (joka on toistaiseksi hukassa) mutta huivin paino on 105g. Metrejä kului 400. Kuva vähän suttuinen. Hauska juttu, värit ja kuvio toistui paremmin tärähtäneessä kuvassa ilman salamaa kuin salaman kanssa.. Vaikka olosuhteet kameran mielestä vaativat salaman.. Topp Mohair on 65% mohairia ja 35% akryyliä.Edellisen postauksen langat ovat sinikirjavaa Samosta vaille edelleen tarjolla. Lisäksi löytyi käyttämättömät Ponyn sukkapuikot kokoa 3.5mm. Jos hyvä koti löytyy, "vastatarjouksella" ei ole niin suurta merkitystä... Biancoista voi neuvotella jonkinlaista oravannahkakauppaa.
Myös oravanhännät kelpaa :) Eikä tuo ole vitsi. Kultauskurssilla kullan laskin on oravankarvaa ja nimenomaan hännäpäästä olevista pisimmistä karvoista.. Ehkä en kuitenkaan tarvitse ihan tämän kurssin nimissä tuollaista, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

Kristel kirjoitti maanantaina langoista. Minä tykkään ehdottomasti luonnonkuitulangoista. Ei minua haittaa, jos siellä on tekokuituakin seassa. Tykkään myös niistä hapsulangoista, kuten Tango :)
Tässä se, mistä en tykkää yhtään: arvokkaampien laatujen sotkeminen muoviin. Minusta mm. alpakka, silkki ja merinovilla pitää pitää puhtaina, ei mennä sotkemaan mitään keinokuituja sekaan. Nuo kaikki kun pysyvät kasassa itsekseen, eivät tarvitse tukea muista kuiduista kuten esim. angoraan monesti lisätään lampaan villaa. Sekin on hyväksyttävyyden rajoissa minun silmissä. Muistan edelleen kauhulla (taas alkaa kutitamaan...) lapsena talvella päässä olleet akryylipipot... Oli useamman kerran verillä otsa, tai siltä ainakin tuntui.
Toisaalta, on ostettava sitä lankaa, mihin on vara. Aina ei voi nirsoilla, jos haluaa neuloa.

Se muuntajakin löytyi, tosin vaati vielä jonkun aikaa tiivistä etsintää... Tänään ompelin vähän tilkkuja, huomenna ehkä innostun lisää.. On tullut tässä kahtena iltana/yönä tillotettua tilkkutelkkaria... Tosi kivoja vinkkejä, nopeita tekniikoita ja uskomaton määrä kaikkia "apuvälineitä" joita ilman ei voi millään tulla toimeen... Joo-o.

Editointia: Kiitokset Kuttu kommentista. Linkki oli oikein olevinaan, kolmeen kertaan testasin. Näköjään blogger haluaa sotkea systeemejä jotenkin aina joinakin päivinä. Nyt pitäisi tilkkutelkkarin linkki toimia.
Varmuuden vuoksi tähän perään vielä: www.thequiltingchannel.com

5 comments:

Anonymous said...

miksi teillä oli otsat verillä pipojen takia? ja etkös sä ole se fifien tekjä? ootsä töissä novitalla vai?

Meeri said...

Otsa verillä sen takia, kun akryylipipot kutitti ihan villisti paljasta otsaa.
En ole Fifin tekijä.
Kyllä, olen töissä Novitalla, neulon mallineuleita lehteen.

olioajatus said...

onks sun elämä pelkkää lankaa???

Jaska said...

Käväisin tutustumiskäynnillä neuleblogissa ;-) Jatkan puutarhapuolella.
Muutama villapusero tuli aikoinaan tehtyä Valamonluostarin lampaiden villoista.

kuttu said...

Psst. Tuossa tilkkutelkkarin linkissä on vähän ylimääräistä.