Tuesday, September 06, 2005

Kuvia vanhoista töistä

Kas niin. Kahlasin vanhoja kuvia taas läpi. Suurin osa on otettu hieman Kuopioon muuton jälkeen suht. pikaisesti. Ajattelin silloin, että otan paremmat kuvat myöhemmin, mutta ... Selityksiä, selityksiä.

Eli kuvia ja selityksiä:
Ensimmäisenä chenilletakki. Tehty vanhoista pussilakanoista, joissa molemmat päät auki. Sivuissa erittäin hyvää materiaalia kuitenkin. Leikkelin palat suunnilleen oikean kokoisiksi ja värjäsin Emo-Tuotannon ruiskuemulsioväreillä. Kerroksia taitaa olla 5 tai 6 plus pohja. Ainoastaan vuori on uutta kangasta, fleeceä, kerroskankaat on kaikki kierrätysmatskua. Takki on painava ja erittäin lämmin. Tuulta ei tosin pidä kauhean hyvin. Kauniita ruskeita jos käyttäisi, saisi hienon turkin :)

Huopatakki. Tämä on ihan suomenlampaan villasta, pohjakerros ruskeaa ja päällä värillisiä villoja. Hihat on neulottu ja hihansuissa huovutetut mansetit. Vai mitkä nuo nyt on... Takin muoto lähti kauluksesta, halusin tehdä johonkin työhön tuollaisen kauluksen ja ajattelin, että hihat pitää olla "kevyet ja ilmavat", joten ne piti neuloa.

Seuraavana esittelyssä rasiakurssin tuotos. Tottakai muut aloittivat pyöreistä ja soikeista rasioita, tai neliöistä. Minun piti tietysti saada tehdä jotain vaikeaa ensimmäiseksi työksi :) Kannessa oma nypläämä liina, taisi olla toinen tai kolmas nypläys. Liina oli niin pieni, etten keksinyt sille mitään käyttöä ja niinpä se päätyi rasian kanteen.


Ja viimeisimpänä mainintana "yksi" työ Novitalle joskus kauan aikaa sitten... Tuli läjä alpakkaa ja käsky tehdä (muistaakseni) 15 minivillapaitaa. Palmikkoa etu- ja takakappaleissa sekä hihoissa. Korkeutta taisi olla n. 25cm... Paitoja langoista valmistui 11... Oli nimittäin kasaaminen :(

7 comments:

Mari said...

Iik, tuo chenilletakki on upea! Varmaan järjetön määrä työtunteja mennyt?

Marja said...

Mahtavia, ihania, upeita takkeja!!

sirpale said...

Hienoja töitä!

makepeace75 said...

Upeita töitä. :o) Nyplääminen kiinnostaisi, mutta kun ei ole vehkeitä eikä opettajaa ja kursseille en koskaan ehdi. Plääh. Jaa sinäkö niitä ihania minipaitoja tikkuat kauppoihin malleiksi. Mä aina himoitsen niitä. :D

Mitz said...

That hooded jacket looks really nice. Is it knitted? What pattern have you used?

Lankakomero said...

"Pussilakanatakki" on mielenkiintoinen. Muutama viikko sitten oli Heinolan kirjastossa näyttely, jossa oli samalla tekniikalla tehty takki ja ihmeteltiin äitin kanssa, että kyllä tuossa on ollut tekeminen. Ensin meni vähän aikaa ennen kuin tajuttiin miten se on tehty.

velikulta said...

WHOA!

Huopatakki lienee kaunein näkemäni.
Uskomatonta silmää ja pitkäjänteisyyttä! :)